avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrari audio, video ca probe in procesul de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrari audio, video ca probe in procesul de divort

As dori sa stiu daca inregistrarile video si audio pot fi folosite ca probe intr-un divort cu un copil minor... Sotul meu avea obiceiul sa inregistreze toate certurile si ulterior dupa ce a parasit domiciliul sa inregistreze toate convorbirile telefonice. Si as vrea sa stiu daca acestea pot fi folosite ca probe in divort? Va multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: irinatracy87 , utilizator 17:08, 22 Mai 2023
Inregistrarile pot fi apreciate drept dovezi care coroborate cu alte mijloace=declaratii,martori etc pot determina instanta sa dispuna solutie in cauza
Pot fi folosite, insa sunt discutii in legatura cu legalitatea acestora si in practica nu apar f des situatii in care sa se stea in sedinta si sa se audieze inregistrari audio sau sa se urmareasca filmari. In dosarele de divort se poate proba usor imposibilitatea continuarii casatoriei, din varii motive,
va multumesc. Ca sa va ofer un pic de context, desi nu vreau sa va plictisesc, noi suntem despartiti in fapt din 2019, insa in ultimii ani au avut loc mai multe discutii telefonice care nu au fost pasnice de nicio parte. Eu aveam insa dezavantajul legal de a purta acele discutii cu baietelul meu (care acum are 4 ani si avea 11 luni cand tatal lui a plecat din casa) in casa. desi ma duceam in alta camera cand lucrurile scapau de sub control... si inca sotul meu doreste sa foloseasca acele discutii pt a demonstra ca.. ridic tonul in fata copilului, ca altceva nu fac... el este american deci toate discutiile s-au purtat in engleza. Eu am ca probe inscrisuri si mailuri dar nu am inregistrat niciodatsa conversatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea probelor audio/video in cazul evacuarii BaraganMarius BaraganMarius Buna ziua! Am un prieten X, care a divortat de sotia sa Y. Pe 26 luna aceasta urmeaza sa se pronunte hotararea judecatoareasca. Amandoi soti au cazut ca acord ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac o cerere de chemare in judecata pentru insulta, ... andreeabrd28 andreeabrd28 Vreau sa fac o cerere de chemare in judecata pentru insulta, insa e ceva mai complicat, findca nu am decat un martor, care nu a fost prezent tot timpul? ... (vezi toată discuția)
Informații obținute din telefonul personal folosite ca probă la divorț florianbulancea florianbulancea Soția mi-a sustras din telefonul personal o înregistrare personala cu un medic psihiatru și o folosește împotriva mea într-un proces de divorț! Cum ma ... (vezi toată discuția)