avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma decesului tatalui, eu impreuna cu fratele meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma decesului tatalui, eu impreuna cu fratele meu am acceptat ...

In urma decesului tatalui, eu impreuna cu fratele meu am acceptat succesiunea respectiv calitatea de succesori si am obtinut certificate care sa ateste doar calitatea de mostenitori (la notar) urmand ca ulterior sa realizam impartirea averii.
Intrebarea mea este urmatoarea: pot sa fac acum o renuntare la partea mea de mostenirea in favoarea fratelui meu daca nu am facut-o la inceput avand in vedere ca am acceptat-o ?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:51, 22 Mai 2023
Nu.
Acceptarea nu poate fi revocata
Puteti dona fratelui partea d-voastra .
In cadrul partajului (tot notarial), puteti conveni ca toata masa succesorala sa revina unuia din frati iar celuilalt multumirile.
Ultima modificare: Luni, 22 Mai 2023
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune PG67 PG67 Speta: Unul dintre parinti decedat in urma cu 23 de ani! Dezbatut succesiunea intre parintele mostenitor si frati (2) Unul dintre frati a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)
Dare in plata si succesiune norii01 norii01 Buna ziua, Fratele meu decedat are un proces pentru dare in plata o casa cu teren, la care a platit o parte din suma de 45 mii euro bancii . Creditul ... (vezi toată discuția)
Renuntare la o parte din succesiune in favoarea copiilor dorelf dorelf Mama soacra a murit in 30 sept.2012. Sotia este unicul mostenitor. Poate renunta la o parte din mostenire (teren agricol) in favoarea celor 2 copii ai nostri? ... (vezi toată discuția)