avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... penal sau nu? bataie in strada
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

penal sau nu? bataie in strada

la data de 19.12.2009,eu impreuna cu un prieten am participat la o bataie de strada contra 3 persoane.in urma altercatiei am fost luati de politisti si amendati toti 5 cu cate 200 ron.A doua zi,unul din cei 3 si-a scos certificat medico-legal din care reies 16 zile de ingrijiri medicale pentru ca avea buza sparta si i se miscau 2 dinti(care i-au cazut ulterior).Eu impreuna cu prietenul meu ne-am scos si noi certificate din care reiese ca eu am fost lovit in cap cu un corp dur provocandu-mi o taietura de aprox 5 cm pe fond tumefiat pentru care am primit 7-8 zile,iar prietenul meu fisura de piramida nazala cu bilet de trimitere catre operatie cu ingrijiri de 12 zile.
Acum am fost citati de POLITIE la crerea celui cu dintii cazuti pentru cercetari conform art 180 alin 2 cp (lovire si alte violente).
ce putem face si la ce pedepsa ne putem astepta?
Cu rspect Marius !
Cel mai recent răspuns: ContSters126857 , utilizator 12:23, 6 Februarie 2010
In primul rand ar trebui sa depuneti si dvs impreuna cu prietenul plangere penala.
Si trebuie sa stiti ca plangerea o puteti depune in termen de 60 de zile dela data savarsirii faptei.
Formulati plangere penala impotriva celor 3 persoane pentru savarsirea infractiunii prev de art.180 al.2 c pen , termenul in care puteti sa formulati plangere este potrivit art.284 c.proc.pen de 2 luni din ziua in care ati stiut cine este faptuitorul iar plangerea trebuie sa o dovediti cu martori.
Angajati urgent avocat.
Simonette si Rozi v-au sfatuit foarte corect! Cu o mentiune: nu aveti nevoie de nici un fel de avocat ! Cand veti fi chemat la politie pentru audiere declarati ca ati fost atacat de persoana /persoanele respective si , in legitima aparare , ati lovit si dvs pentru a scapa! In astfel de cazuri se dau de obicei amenzi administrative care nu figureaza nici macar in cazier.B-)
O singura mentiune :asistenta juridica in astfel de cazuri nu este obligatorie potrivit legii dar este necesara.
colegii mei v-au sfatuit ff bine.pedeapsa va fi scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter ad.tiv daca nu aveti antecedente penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire dosar penal Bazuga1997 Bazuga1997 Buna ziua! Am varsta de 20 de ani,iar acum șapte luni am fost intr-un club,la un moment dat sa împins unu în mine iar mai apoi m-am bruscat,moment în care ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vatamare corporala liviutzas liviutzas Buna ziua, In urma cu 2 saptamani am suferit un accident rutier, o masina a intrat in a mea lovindu-ma dreapta fata si din coliziune am ajuns intr-un stalp. ... (vezi toată discuția)
Lovire si alte violente li_a_she li_a_she am fost inplicat intrun scandal fara sa vreau .cineva dintre scandalagi mi-a aruncat o scrumiera si mi-a fisurat piramida nazala am fost la medicina legala si ... (vezi toată discuția)