avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calea cea mai scurtă pentru ieșirea din indiviziune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calea cea mai scurtă pentru ieșirea din indiviziune moștenire ...

Calea cea mai scurtă pentru ieșirea din indiviziune moștenire cu cote egale când unul dintre cei doi moștenitori refuza să vândă proprietate. Exclusa metoda medierii.
Partajul judiciar e singura cale, doar ca nu e scurta.
Bună ziua. Mulțumesc pentru răspuns. Și dacă unul dintre cei doi proprietari vrea să dea sultă pentru cealaltă parte?
Puteți da o estimare de durată? Deja cel care nu vrea să părăsească și să vândă proprietatea stă în ea de peste 3 ani.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Partajul judiciar e singura cale, doar ca nu e scurta.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
O estimare nu poate fi decât aproximațiva ,depinde de volumul de munca al instantei,grad de încărcare,expertiza care se va realiza etc.In momentul în care apelați la instanta calculele privind durata trebuiesc abandonate..Probabil un an ,un an și jumătate la fond și încă câteva luni ,,un an în apel dacă una din părți uziteaza de o cale de atac.Dureaza câteva luni pana la primul termen,prindeți o vacanta judecătorească,expertiza durează câteva luni pana se redacteaza hotărârea etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte uzucapiune - inainte sau dupa vanzare cocoon cocoon Vanzatorul A vrea sa vanda 4 suprafete de teren, mostenite in cota parte, a caror suprafata reala este mai mare (cu peste 50%) decat suprafetele care reies ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune galaoan galaoan Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie. Dupa moartea bunicilor mei, din partea mamei, cei 10 frati ai mamei au mostenit 1 ha de ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi vand partea? Disconnect Disconnect Salut, numele meu este Ionut si am o dilema de ceva timp incoace. In anul 2003 am facut succesiunea unei \"case+un loc de veci+un nr. actiuni(la SIV ... (vezi toată discuția)