avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Conciliere dubioasa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Conciliere dubioasa

Am stabilit intr-o conciliere cu debitoarea ca sunt de acord sa-mi plateasca debitul in 15 zile de la executarea hotararii care se va pronunta intr-un alt dosar intre debitoare si o alta firma care ii datoreaza bani, dosarul fiind la Tribunalul Arbitral.. Acest dosar se tergiverseaza de luni bune si nu mai am rabdare. Ce pot face?

Pot introduce somatia de plata fara concilierea care nu ma avantajeaza si care va fi depusa precis de debitoare?

Ce altceva as mai putea face?
Cel mai recent răspuns: kikigulea , utilizator 08:31, 5 Octombrie 2006
Teoretic in cadrul somatiei de plata nu este necesara efectuarea procedurii concilierii directe. La unele instante se admite fara la altele nu.
Spre exemplu intr-o somatie de plata avocatul partii adverse a solicitat instantei sa respinga somatia de plata pe motiv ca cererea seamana mai mult cu o cerere pe dreptul comun datorita efectuarii concilierii directe ....
Instanta nu a fost de acord cu concluziile avocatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conciliere dubioasa flaviana flaviana Am stabilit intr-o conciliere cu debitoarea ca sunt de acord sa-mi plateasca debitul in 15 zile de la executarea hotararii care se va pronunta intr-un alt ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata =procedura concilierii directe? ContSters79137 ContSters79137 probabil ca de regula, aceasa procedura a ordonantei de plata ar echivala cu indeplinirea concilierii directe prevazute de 720indice1 CPC, pentru aceleasi ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor! litigiu la curtea de arbitraj sau la tribunal? ContSters293280 ContSters293280 Buna ziua, Am o situatie delicata. Un contract de comision in care comitentul nu si-a achitat comisionul rezultata in urm contratului adus de comisionar ... (vezi toată discuția)