avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in ture de cate 12 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in ture de cate 12 ore

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti si mie daca un angajat poate lucra ture de cate 12 ore, 2 zile la rand, sau sunt nevoit sa ofer repausul acela de 24 de ore dupa o tura de 12 ore? Stiu ca este un articol in codum muncii care psune acest lucru, insa va rog sa imi spuneti daca exista exceptii de la aceasta regula. Practic, doresc sa stiu daca pot chema la serviciu cate 12 ore, doua sau trei zile la rand. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 23 Mai 2023
Codul Muncii
art.115
..
(2) Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.

Exceptii sunt ..cei care au o repartizare inegala a timpului de munca, de genul 24/48 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa o tura de noapte de 12 ore cite zile libere ai dreptul? chris1979 chris1979 lucrez intr-un domeniu care cere continuitatea turei de serviciu . Am lucrat pina acum citeva luni in sistemul 12/24-12/48 asta insemnand o tura de la 8 la 20 ... (vezi toată discuția)
Intocmire act aditional cim ref durata muncii nicusan nicusan As vrea sa stiu cum trebuie facut un act aditional la CIM ref. pct [i]H.Durata muncii,[/i] -pentru a nu avea probleme cu ITM-ul, in urmatoarele situatii: ... (vezi toată discuția)
Program de lucru Bremica Bremica Poate fi aplicat un program de lucru de 7 zile de lucru cu 7 de repaus; programul de lucru fiind de luni pana duminica 10-22, cu 1 ora pauza? (vezi toată discuția)