avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot sa redobândesc pensia de invaliditate dacă ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot sa redobândesc pensia de invaliditate dacă renunț la ea? ...

Pot sa redobândesc pensia de invaliditate dacă renunț la ea?

Salutare tuturor. Sunt in contradicție cu mama mea legat de pensia de invaliditate. In prezent sunt pensionar de invaliditate, grad 2 fara drept de munca. Dacă îmi găsesc loc de muncă și mă angajez apoi constat că nu fac fata, mă pot întoarce la pensia de invaliditate? Mama a vorbit cu un asistent social de la spital și i s-a spus că odată ce renunț la ea, nu mai pot beneficia a doua oară, dar eu cred că se înșeală. Dupa părerea voastră, dacă îmi depun un alt dosar mai pot beneficia de pensia de invaliditate după ce am renunțat la ea? Vreau un text de lege ceva care să îmi explice daca pot sau nu face asta. Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2023
Reloaded912, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:50, 23 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar comisia de expertiză poate decide dacă un bolnav și-a pierdut capacitatea de muncă parțial sau în cea mai mare parte.
Încadrarea în grad de invaliditate se face pe bază de acte medicale, nu pe baza unor articole de lege.

Ca să renunți la gradul de invaliditate, trebuie să mergi la comisia care te-a evaluat și încadrat.
Ca să te repensionezi, trebuie să o i-ai de la zero cu acte medicale, interneări în spital și diverse referate medicale, eventual dacă e cazul si evaluare psihologică.

Există și riscul ca doctorul să vă considere sănătos și apt de muncă și să vă respingă cererea de reîncadrare în grad de invaliditate.

Nu aveți treabă cu casa de pensii, ci cu comisia medicală de evaluare a capacității de muncă
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi reincadrat un fost ofiter mai avand gradul 3 de invaliditate? GeorgelRadu GeorgelRadu Buna ziua! Ma numesc George si am absolvit Academia de Politie A.I.Cuza Bucuresti in anul 2011, fiind incadrat ca ofiter in cadrul MAI. In perioada ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate c.marius.ro c.marius.ro Buna seara Mama mea are 61 ani.In cursul vietii ea a fost tutore pt un minor timp de 16 ani.In toata aceasta perioada, ea a primit o indemnizatie de la ... (vezi toată discuția)