avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Am solicitat la ANAF informatii in lgatura cu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Am solicitat la ANAF informatii in lgatura cu inchirierea.

Am solicitat la ANAF informatii in lgatura cu inchirierea in scop turistic a unui apartament cu o camera pentru care regimul fiscal este cel de impunere pe baza normei anuale de venit. Mi-au comunicat ca este necesar sa am casa de marcat, chiar daca incasez integral prin cont bancar si ca daca se solicita, trebuie sa emit factura fiscala.
Conform codului fiscal, art. (9), contribuabilii care obțin venituri determinate pe baza normei anuale de venit nu au obligații de completare a Registrului de evidență fiscală și de conducere a evidenței contabile.
Nu inteleg cum poate o persoana fizica (nu pfa, pf, II sau alta forma de organizare) sa emita facturi daca nu este inregistrata la registrul comertului. Mi-au dat ca baza legala Hotararea 479/2003, Ordonanta 28/1999, dar actualizarea codului fiscal cu prevederea care imi permite sa desfasor aceasta activitate in calitate de persoana fizica este ulterioara acestor acte legislative, deci mi se pare ca nu sunt corelate.
Cum ar trebui sa procedez pentru a fi in legalitate din punct de vedere fiscal? (in afara de completarea fisei capacitatii de cazare si transmiterea decaratiei unice.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Mai 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:10, 15 Iunie 2023
daca incasati EXCLUSIV prin banca ( virament bancar sau plata online ) si nu prin card la locatia inchiriata ( POS) , nu aveti nevoie de casa de marcat .

Asta zice OG 28/1999 si normele de aplicare date prin HG 479/2003
Puteti emite facturi pe persoana fizica. Nu este obligatoriu, dar s-ar putea sa va ceara unii clienti care doar asa isi pot deconta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate emitere bon fiscal cybercat86 cybercat86 Buna ziua, Detin o firma care are ca activitate principala: 4540 - Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat si factura pentru inchiriere cameră în scop turistic? CapyBara CapyBara Bună ziua! Închiriez un apartament cu 1 cameră în scop turistic și as vrea sa știu dacă în calitate de persoana fizica neinregistrata la registrul ... (vezi toată discuția)
Magazin virtual Adela Georgescu Adela Georgescu UNsrl vinde produse cu ajutorul unui magazin virtual, cu expedierea produselor prin serviciu de curierat. Intrebari: Este un anume cod CAEN pentru vanzarea ... (vezi toată discuția)