avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Avand in vedere ca se tot schimba legea pensiilor, as ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Avand in vedere ca se tot schimba legea pensiilor, as dori sa ...

Avand in vedere ca se tot schimba legea pensiilor, as dori sa ma ajutati si sa-mi spuneti la ce se refera urmatoarea fraza "Pensia anticipată se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puţin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de prezenta lege".
Am 55 ani si lucrez de la 18 ani, am 37 ani vechime.
Intreb :
1. Cat este stagiul complet de cotizare ptr o persoana nascuta in 1968? Caci in 3 locuri am gasit scris diferit.
2. Cand pot iesi la pensie anticipata ?
Data nasterii 03.07.1968

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adriana68 , utilizator 10:19, 31 Mai 2023
Legea Pensiilor ( 263/2010 ) este in vigoare de vreo 13 ani . Asa cum arata anexa 5 din aceasta lege , toate femeile ( presupun ca sunteti femeie ) nascute dupa 01.01.1967 au varsta standard de pensionare la 63 ani si un stagiu complet de cotizare de 35 ani . Asa cum arata si citatul dat de dvs. - si care , de fapt , este art. 62(1) din Lege - in cazul dvs. puteti obtine pensie anticipata la varsta de 58 ani , cu un stagiu de cotizare de 43 ani . Ori , dvs. nu indepliniti nici una din conditii . Aveti conditia de stagiu pentru pensia anticipata partiala indeplinita ( deci , cu penalizare ) - care este de 35 ani - , dar si aici aveti nevoie de implinirea varstei de 58 ani . Prin urmare , peste 3 ani veti putea solicita acest tip de pensie ( anticipata partiala ) . Ceea ce v-am aratat este in conformitate cu legislatia in vigoare astazi . Dar ... in 3 ani , multe se pot schimba ...
Multumesc frumos,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de o categorie de pensie? omama omama Buna ziua,am o intrebare,socrul meu are 62 de ani din care 33 de ani si 8 luni lucrati in campul munci,doreste sa stie cum poate intra la pensie,momentan nu ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare Marilena Popa Marilena Popa Pentru o femeie nascuta in mai 1971 care este varsta standard de pensionare, stagiul complet de cotizare si stagiul minim de cotizare? Cand se poate solicita ... (vezi toată discuția)
Data pensionare tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: conform ultimelor reglementari in vigoare, as dori sa stiu cand pot iesi la pensie la limita de ... (vezi toată discuția)