Avand in vedere ca se tot schimba legea pensiilor, as dori sa ma ajutati si sa-mi spuneti la ce se refera urmatoarea fraza "Pensia anticipată se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puţin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de prezenta lege".
Am 55 ani si lucrez de la 18 ani, am 37 ani vechime.
Intreb :
1. Cat este stagiul complet de cotizare ptr o persoana nascuta in 1968? Caci in 3 locuri am gasit scris diferit.
2. Cand pot iesi la pensie anticipata ?
Data nasterii 03.07.1968
Legea Pensiilor ( 263/2010 ) este in vigoare de vreo 13 ani . Asa cum arata anexa 5 din aceasta lege , toate femeile ( presupun ca sunteti femeie ) nascute dupa 01.01.1967 au varsta standard de pensionare la 63 ani si un stagiu complet de cotizare de 35 ani . Asa cum arata si citatul dat de dvs. - si care , de fapt , este art. 62(1) din Lege - in cazul dvs. puteti obtine pensie anticipata la varsta de 58 ani , cu un stagiu de cotizare de 43 ani . Ori , dvs. nu indepliniti nici una din conditii . Aveti conditia de stagiu pentru pensia anticipata partiala indeplinita ( deci , cu penalizare ) - care este de 35 ani - , dar si aici aveti nevoie de implinirea varstei de 58 ani . Prin urmare , peste 3 ani veti putea solicita acest tip de pensie ( anticipata partiala ) . Ceea ce v-am aratat este in conformitate cu legislatia in vigoare astazi . Dar ... in 3 ani , multe se pot schimba ...
Data pensionare
tuilleries
Buna ziua! Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: conform ultimelor reglementari in vigoare, as dori sa stiu cand pot iesi la pensie la limita de ... (vezi toată discuția)