avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Lucrez in sistemul bugetar, in cadrul unei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Lucrez in sistemul bugetar, in cadrul unei C.A.S. ...

Buna ziua,
Lucrez in sistemul bugetar, in cadrul unei C.A.S. de Sanatate, incadrat ca si consilier superior in cadrul Serviciului Tehnologia Informatiei.
Am absolvit liceul la clasa de informatica , cu diploma de bacalaureat si un atestat de ajutor analist programator tehnica de calcul . Apoi am absolvit Facultatea Tehnica de Constructii– specializarea inginerie economica.

In cadrul servicului IT de la actualul loc de munca ( unde am o vechime de aprox 7 ani) desfasor o serie de activitati ( mentionez ca nu fac programare ) cum ar fi instalarea si configurarea statiilor de lucru ale utilizatorilor, servere, instalari software, planuri de backup si recuperare date in caz de dezastru, etc ( aferente COD CAEN 6209 –prevazut in Ordinul. 20.463 la art. 1 ) .

Intrebarea pe care doresc sa v-o adresez si sa ma lamuriti este daca apreciati ca ma pot incadra la scutirea de impozit din salariu ( de 10% inteleg ), in conformitate cu ORDINUL COMUN 20.463 / 11 apr 2023 emis de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Ce demersuri ar trebui sa fac in cadrul institutiei publice in care lucrez pentru a beneficia de aceasta facilitate fiscala ?

Va multumesc frumos pentru clarificari.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:55, 26 Mai 2023
Avand in vedere ca sunteti " incadrat ca si consilier superior in cadrul Serviciului Tehnologia Informatiei", nu beneficiati de scutire.
Va referiti la a) posturile pe care sunt angajati corespund listei cuprinzand ocupatiile mentionate in anexa
In sensul ca desi am diploma de ajutor analist si lucrez in cadrul serviciului IT nu sunt incadrat pe un astfel de post ?
multumesc
Ati inteles corect..functia dvs de incadrare trebuie sa fie una din functiile mentionate in Ordin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, lucrez in it de ceva ani, acum mă ocup de programare. ... nicmauma nicmauma Buna ziua, Lucrez in IT de ceva ani, acum mă ocup de programare. Firma la care lucrez, m-a încadrat ca \"programator ajutor\" pentru ca nu am facultate, si ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozitului pe salariu CBogdanStefan CBogdanStefan Buna seara, Asa cum sugereaza si titlul , as dori sa aflu mai multe informatii privind eligibilitatea de a fi scutit de plata impozitului pe salariu. ... (vezi toată discuția)
Reducere impozit pe salariu - angajat it ContSters199599 ContSters199599 Buna ziua, In ce conditii un angajat poate beneficia de reducerea de impozit pe salariu ? Un subinginer de colegiu in profilul electric, specializarea ... (vezi toată discuția)