Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea speta:
Sotul meu detine un apartament impreuna cu fratele lui, 50/50. Urmeaza ca noi sa achizitionam si jumatatea lui de apartament, insa vom da banii esalonat - prima transa jumatate din suma si timp de un an mai multe transe. Rugamintea mea se refera la faptul ca nu stim cum sa facem sa inregistram aceste plati catre el, intrucat contractul de vanzare-cumparare se va face abia la finalul ultimei transe si voiam sa stim daca exista vreo varianta de antecontract sau ceva care sa dovedeasca platile (altceva decat o foaie scrisa de mana si semnata de parti).
Sper sa fi fost coerenta si sa se inteleaga ce anume doresc sa aflu.
Multumesc anticipat!
raluk0207
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Puteți sa i le achitați prin virament bancar și sa păstrați ordinele de plata sau extrasele de cont de la banca.
La fiecare virament, scrieți la mențiuni ce reprezinta suma
Încheiati un antecontract de vanzare in care specificati modalitatea in care va fi platit pretul.
La efectuarea platilor, mentionati la detalii ce reprezinta sumele.
Sau faceti direct contractul de vanzare-cumparare cu specificarea in clar a platilor (sume si termene). Fratele va inscrie dreptul de creanta la cartea funciara, astfel incat veti putea dispune de apartament abia dupa achitarea "ratelor".