avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Am crescut un băiat singură timp de 18 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Am crescut un băiat singură timp de 18 ani! Acum ...

Bună ziua! Am crescut un băiat singură timp de 18 ani! Acum tatăl lui vrea să-l convingă să facă proiect la APIA pentru a lua bani în programul Tineri Fermieri ! Adică să-l păcălească să facă proiectul pe numele copilului și sa ia el banii! Pământul nu este al lui ....vrea să facă niște măgării ! Menționez că, copilul stă în continuare cu mine, el vine doar și-l scoate în oraș și l zăpăcește de cap ca-i dă și lui 1000 de roni!
Întrebarea mea este cum pot opri această măgărie?
Îmi este frică de un control și copilul să aibă probleme, chiar dacă nu ia el banii!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:24, 29 Mai 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul e major din punct de vedere legal, răspunde pt consecințele acțiunilor sale.In afara de a discuta cu el nu prea aveți ce sa faceți.
Ultima modificare: Joi, 25 Mai 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara! Dacă-i fac reclamație tatălui că nu are pământul pentru care-l pune pe copil să ia subvenția, aș putea opri ? Vrea să ia in arendă, din câte am aflat eu! Menționez că copilul are ADHD și astm, nu are voie să muncească la câmp!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți face o sesizare în scris către APIA privind situația respectiva.Ce efect va avea e greu de spus..
Bună ziua! Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Deși poate vă vine greu să acceptați, fiul dvs. a devenit adult. Este deci răspunzător de deciziile lui. Tot ce puteți face este, ca și până acum, să-i fiți aproape cu sfaturi.
Editat
Ultima modificare: Luni, 29 Mai 2023
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Drept de folosințã carmen_yq carmen_yq Bună ziua! Mă confrunt cu următoarea situație: tatăl meu și sora sa nu au făcut succesiunea după părinți pentru terenurile arabile ... (vezi toată discuția)
Abuz grosolan, marca apia herdaflorin herdaflorin Buna ziua. As dori sa va expun un caz despre subventia la ha primita de la APIA\' - in 2008 mama mea, care detine 3 ha de teren arabil, a depus cerere de ... (vezi toată discuția)
Succesiune marin2013 marin2013 Buna ziua dupa trecerea in nefiinta a mamei tatalui meu bun ii revine o patrime din avere ptr ca ea mostenea de la bunici . Mentionez ca sunt singurul ... (vezi toată discuția)