avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Momentan lucrez pe CIM full-time la o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Momentan lucrez pe CIM full-time la o companie IT. ...

Buna ziua!

Momentan lucrez pe CIM full-time la o companie IT.
Am primit o oferta de colaborare B2B tot in domeniul IT si in acest sens ma gandesc sa deschid un PFA . Pot continua full time cu ambele joburi fara ca una sa stie de cealalta?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 25 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Iată câteva lucruri importante de reținut:

- Conform legii, nu există o interdicție privind cumularea calității de salariat cu cea de titular al unui PFA (Persoană Fizică Autorizată).
- Nu sunteți obligat, conform legii, să anunțați angajatorul cu privire la contractele pe care le încheiați în afara locului de muncă, fie că sunt contracte de muncă sau de prestări servicii.
- Cu toate acestea, nu veți putea ascunde faptul că sunteți titularul unui PFA, deoarece aceste informații sunt publice.

În acest context, este vital să înțelegeți care sunt riscurile la care vă expuneți în cazul în care `se afla`. Foarte importante sunt clauzele din CIM-ul pe care l-ați semnat. De exemplu, clauza de neconcurență și clauza de confidențialitate pot avea un impact semnificativ asupra situației dumneavoastră în anumite circumstanțe.

Clauza de neconcurență se referă la restricțiile impuse de angajator cu privire la desfășurarea unei activități similare sau concurente cu cea a locului de muncă actual, fie pe perioada contractului, fie pentru o anumită perioadă de timp după încetarea acestuia. În cazul în care aveți un PFA și doriți să desfășurați o activitate similară sau concurentă, clauza de neconcurență ar putea restricționa această posibilitate.

Clauza de confidențialitate se referă la obligația dumneavoastră de a păstra confidențialitatea informațiilor sensibile la care aveți acces în cadrul locului de muncă. Dacă aveți un PFA și desfășurați o activitate care ar putea implica divulgarea sau utilizarea acestor informații confidențiale, clauza de confidențialitate vă poate afecta.

Recomandarea mea este să solicitați revizuirea contractelor de către un avocat specializat, care vă poate oferi sfaturi și clarificări în legătură cu impactul clauzelor contractuale.

Toate cele bune!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti continua dar sa aveti grija sa nu se suprapuna programul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze confidentialitate in cim loriel loriel Buna ziua, Conform codului muncii salariatii sunt obligati sa respecte anumite clauze de confidentialitate care sunt mai mult sau mai putin standard in ... (vezi toată discuția)
Colaborare prin srl cu cim in paralel DoIT24 DoIT24 Salutare! Vin si eu cu urmatoarea situatie. Lucrez (CIM) la o firma de servicii IT (codul CAEN al firmei 6202) si as vrea sa imi deschid un SRL ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala omumaro omumaro Buna ziua, doresc sa aflu mai multe detalii despre concurenta neloiala si anume: Am infiintat un PFA cu activitate principala \"9511 repararea calculatoarelor ... (vezi toată discuția)