avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua,în ianuarie 2021 administratorul de bloc a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua,în ianuarie 2021 administratorul de bloc a anunțat ...

Bună ziua,în ianuarie 2021 administratorul de bloc a anunțat scris că nu-și reînnoiește Atestatul și că se retrage. Am ajuns în 2023 și nu vrea să arate Atestatul de Calificare profesionala . Președinta blocului a spus că trebuie el să îmi arate Certificatul de calificare profesională de administrator și că nu este treabă ei . Vroiam să știu cu noua lege 196/2018 administratorul normal trebuie să afișeze la bloc să vadă toată lumea nouă calificare profesională???
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:11, 12 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Potrivit art. 64 alin. (8) din Legea nr. 196/2018: „Atestatul se afișează, prin grija administratorului, la avizier, la data intrării în vigoare a contractului de administrare.

Astfel, administratorul are obligația de a afișa atestastul.

De asemenea, expirarea atestatului determină automat imposibilitatea exercitării activității de administrare.
acest răspuns util
Va multumesc mult pentru raspuns .
acest răspuns util
''Președinta blocului a spus că trebuie el să îmi arate Certificatul de calificare profesională de administrator și că nu este treabă ei . ''....ba este exact treaba si raspunderea ei!!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Omul a spus ceea ce spun si altii administratori. Legea este proasta si obliga administratorii care s-au calificat si au atestat de mult timp sa il faca iar.

Nu veti gasi asa usor administratori atestati din nou dupa 2018. Intrucat nu s-a stabilit concret cine face aceste cursuri de atestare profesionala sau ce presupun, cu care sa te duci apoi la primarie sa te atesteze.
Prin urmare nu ai cum sa te faci administrator decat daca primaria din localilatea ta este ingaduitoare si atesteaza automat pe cei existenti sau zice ca tot ea organizeaza cursurile de atestare profesionala.
Asa ca practica nu are legatura cu realitatea si presedinta blocului de mai sus a raspuns corect. Ea daca vrea il poate demite si pune altul.
Aveti altul mai bun?
Daca omul isi face treaba bine nu mai conteaza ca are sau nu are .
Eu ca cenzor verific corectitudinea nu doar din punt de vedere legal ci si practic.

Omul l-a afista la avizier la data intrarii in vigoare a contractului de administrare.
Nu scrie ca trebuie sa ramana acolo la avizierul de 0.6m2.
Pana la urma trebuie sa plangeti concret de ceea ce face sau nu face si ar trebui facut.
Sau poate aveti dv atestat si vreti sa fiti in locul dansului.
De pe margine toti au plangeri si probleme dar niciodata solutii.
''Nu veti gasi asa usor administratori atestati din nou dupa 2018. Intrucat nu s-a stabilit concret cine face aceste cursuri de atestare profesionala sau ce presupun, cu care sa te duci apoi la primarie sa te atesteze.''
Pe site-urile primariilor sunt afisate firmele acreditate.
Eu asa am ales firma cu care sa fac.

Alte discuții în legătură

Președintele asociației de locatari are dreptul la remunerare?poate ... Cuc Maria Cuc Maria Președintele Asociației de locatari are dreptul la remunerare?Poate face pe administratorul(care știu că trebuie să facă niște cursuri)? (vezi toată discuția)
Administratorul de bloc botezclaudia botezclaudia Unde se poate reclama faptul că administratorul de bloc și nici comitetul nu vor să afișeze copii după atestatul și calificarea administratorului? Noi, ... (vezi toată discuția)
Administrator asociație de proprietari Niculescu Gella Niculescu Gella Bună ziua! Locuiesc în București str. Doamna Ghica, președintele asociației de proprietari și-a dat demisia deoarece cenzorul, comitetul executiv și ... (vezi toată discuția)