avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua,în ianuarie 2021 administratorul de bloc a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua,în ianuarie 2021 administratorul de bloc a anunțat ...

Bună ziua,în ianuarie 2021 administratorul de bloc a anunțat scris că nu-și reînnoiește Atestatul și că se retrage. Am ajuns în 2023 și nu vrea să arate Atestatul de Calificare profesionala . Președinta blocului a spus că trebuie el să îmi arate Certificatul de calificare profesională de administrator și că nu este treabă ei . Vroiam să știu cu noua lege 196/2018 administratorul normal trebuie să afișeze la bloc să vadă toată lumea nouă calificare profesională???
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:11, 12 Iunie 2023
Eu am firma de administrare si am atestatul nou. Il voi reinnoi in octombrie! Si nu avem de gand sa intram in faliment!!
Sunt din Bucuresti, am facut cursurile (iar) cu o firma agreeata de primarie. Asa ca nu este imposibil.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu a zis nimeni ca e imposibil.
Perfect. Va ocupati si de blocuri care au centrala proprie de bloc?
Ca pana acum la asociatiile astea nu s-a bagat nici o firma de administrare din 14 gasite.
Apropo din 14 cu care au discutat mai exista doar 2 restul fie s-au lasat pagubasi ca e prea mult stres si nervi fie au ajuns in faliment cu sau fara datorii la asociatiile pe care le administrau.
Administratorul a afișat Atestatul la avizier și surpriza mare că nu este el administratorul ci mama lui,Eu întotdeauna am crezut că este fiul administrator deoarece face totul în locul mamei mai bine de 15 ani. . Eu l-am întrebat: De ce este numele mamei ca administrator de bloc și nu este numele lui deoarece pe mama lui nu am văzut-o niciodată??? Știți ce mi-a răspuns: Am împuternicire și am dreptul să fac eu ca fiul ei ca administrator. As vrea să știu : Un administrator are dreptul la împuternicire???
Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2023
Manuela Rășină, administrator
Articolul 63
(1) Administrarea, exploatarea, întreținerea, repararea, reabilitarea și/sau modernizarea, după caz, a proprietății comune aferente condominiului sunt în sarcina asociației de proprietari, iar cheltuielile legate de aceste activități reprezintă cheltuieli comune.
(2) În scopul administrării și întreținerii condominiului, asociația de proprietari încheie contracte în numele proprietarilor cu persoane fizice, persoane fizice autorizate sau cu persoane juridice cu obiect de activitate administrarea condominiilor, înființate potrivit prevederilor legale în vigoare.
(3) Desemnarea administratorului și încheierea contractului de administrare se fac de către comitetul executiv reprezentat de președintele asociației de proprietari, în baza mandatului acordat de adunarea generală, și decizia se comunică tuturor proprietarilor.

Deci presedintele nu poate s-o faca pe niznaiul ca nu cunoaste ce atestat are/n-are administratorul si nu se poate spala pe maini ca nu respunde el, pentru ca e obligat sa semneze spre validare documentele intocmite de administrator. Asa ca trebuie sa stie cu cine lucreaza.

Articolul 57
Președintele asociației de proprietari are următoarele atribuții:
.........................................
b) semnează documentele asociației de proprietari;
[ link extern ]

Inseamna ca si-a asumat "imputernicirea" respactiva, ce nu e prevazuta de lege.
Normal!!

w_v_w_v a scris:

Nu a zis nimeni ca e imposibil.
Perfect. Va ocupati si de blocuri care au centrala proprie de bloc?
Ca pana acum la asociatiile astea nu s-a bagat nici o firma de administrare din 14 gasite.
Apropo din 14 cu care au discutat mai exista doar 2 restul fie s-au lasat pagubasi ca e prea mult stres si nervi fie au ajuns in faliment cu sau fara datorii la asociatiile pe care le administrau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Președintele asociației de locatari are dreptul la remunerare?poate ... Cuc Maria Cuc Maria Președintele Asociației de locatari are dreptul la remunerare?Poate face pe administratorul(care știu că trebuie să facă niște cursuri)? (vezi toată discuția)
Administratorul de bloc botezclaudia botezclaudia Unde se poate reclama faptul că administratorul de bloc și nici comitetul nu vor să afișeze copii după atestatul și calificarea administratorului? Noi, ... (vezi toată discuția)
Administrator asociație de proprietari Niculescu Gella Niculescu Gella Bună ziua! Locuiesc în București str. Doamna Ghica, președintele asociației de proprietari și-a dat demisia deoarece cenzorul, comitetul executiv și ... (vezi toată discuția)