avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua,în ianuarie 2021 administratorul de bloc a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua,în ianuarie 2021 administratorul de bloc a anunțat ...

Bună ziua,în ianuarie 2021 administratorul de bloc a anunțat scris că nu-și reînnoiește Atestatul și că se retrage. Am ajuns în 2023 și nu vrea să arate Atestatul de Calificare profesionala . Președinta blocului a spus că trebuie el să îmi arate Certificatul de calificare profesională de administrator și că nu este treabă ei . Vroiam să știu cu noua lege 196/2018 administratorul normal trebuie să afișeze la bloc să vadă toată lumea nouă calificare profesională???
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:11, 12 Iunie 2023
Cand esti in oras mare poate mai gasesti dar cand esti in oras mic sau sat din comuna?
Sa luam de exemplu ditamai orasul Iasi. Ia vedeti ce gasiti?
Ultima modificare: Luni, 29 Mai 2023
ricadinas, utilizator
Cursul de calificare profesionala de 720 ore se face la fortele de munca fara bani .
Eu vorbesc de Bucuresti unde sunt foarte multi administratori cu calificare profesionala plus sunt si Firme . Legea este diversa acum si trebuie sa ai 12 clase cu Bacalaureat ,inainte un administrator de bloc avea 8 sau 10 clase .
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ricadinas ,eu locuiesc in Bucuresti si se face foarte simplu un Certificat de calificare profesionala -costa 600 lei -ma refer la administratorii existenti , cursul dureaza 2 luni de zile . Ricardinas ,aici vorbim de legi si de aceea se numeste avocatnet..ro - nu mergem pe mila sau pe cunostinte . Legea sa schimbat si trebuie respectata . Eu nu vreau sa iau locul nimanui dar sunt satula de hotie in tara noastra . Trebuiesc respectate legile . PUNCT.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna vad ca raspundeti si faceti afirmatii care nu exista.
La fortele de munca nu se fac cursuri de calificare pentru administratori de condominii.
Administratorul nu trebuie sa aiba 12 clase cu bacalaureat si nu e diversa deloc in privinta asta ci foarte clara..
Legea 196/2018
[ link extern ]
prevede doar in cazul cenzorilor dintre proprietari sa aiba cel putin studii medii si daca e din afara studii superioare.
Deasemenea indiferent ce cursuri faceti acestea pot fi fara nici o valoare daca primaria nu accepta decat anumite firme sau doar ale lor. Si veti vedea ca acum dupa ce a expirat unor ca primaria nu recunoaste nici macar firmele recunoscute prima data adica acum 4 ani pe baza carora a emit atunci certificatele.
Si avocatnet este doar numele unui site unde utilizatori sunt diverse persoane cu diverse ocupatii.
Prin urmare spor la gasit administrator care sa se certifice la fiecare 4 ani.
Si dupa ce il gasiti sper sa fie si capabil sa raspundeti pentru el ca doar dv l-ati gasit.
Iar in cazul in care gasiti o firma va rugam sa ne scrieti sa ne spuneti cum ati procedat cand s-au bagat in faliment si nu puteti recupera banii care erau in cont.
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2023
w_v_w_v, utilizator

Alte discuții în legătură

Președintele asociației de locatari are dreptul la remunerare?poate ... Cuc Maria Cuc Maria Președintele Asociației de locatari are dreptul la remunerare?Poate face pe administratorul(care știu că trebuie să facă niște cursuri)? (vezi toată discuția)
Administratorul de bloc botezclaudia botezclaudia Unde se poate reclama faptul că administratorul de bloc și nici comitetul nu vor să afișeze copii după atestatul și calificarea administratorului? Noi, ... (vezi toată discuția)
Administrator asociație de proprietari Niculescu Gella Niculescu Gella Bună ziua! Locuiesc în București str. Doamna Ghica, președintele asociației de proprietari și-a dat demisia deoarece cenzorul, comitetul executiv și ... (vezi toată discuția)