avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Președintele Asociației de locatari are dreptul la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Președintele Asociației de locatari are dreptul la remunerare?Poate ...

Președintele Asociației de locatari are dreptul la remunerare?Poate face pe administratorul(care știu că trebuie să facă niște cursuri)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:24, 18 Noiembrie 2024
Președintele asociației de proprietari și membrii comitetului executiv pot fi remunerați pe baza unui contract de mandat, conform hotărârii adunării generale a proprietarilor, consemnată în procesul-verbal.

La asociațiile de proprietari din condominiile care cuprind maximum 10 unități de proprietate imobiliară, dacă adunarea generală hotărăște în acest sens, președintele asociației de proprietari poate îndeplini și funcția de administrator .

Da, trebuie sa prezinte atesta.

atestat - actul care dovedește calitatea de administrator de condominii, prin care persoanele fizice care dețin certificate de calificare, sunt atestate de către primar, la propunerea compartimentelor specializate în sprijinirea, îndrumarea și controlul asociațiilor de proprietari din cadrul autorității administrației publice locale, în baza unei hotărâri a consiliului local;

certificat de calificare profesională - actul care dovedește calificarea profesională a persoanelor fizice pentru a îndeplini ocupația de administrator de condominii, în conformitate cu legislația privind învățământul superior sau privind formarea profesională a adulților;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. imi spuneti, va rog, daca un presedinte al unei asociatii ... puimicc puimicc Buna ziua. Imi spuneti, va rog, daca un presedinte al unei asociatii de proprietari cu sub 10 apartamente este si administrator (legea 196/2018 ii permite ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,în ianuarie 2021 administratorul de bloc a anunțat ... veveriza veveriza Bună ziua,în ianuarie 2021 administratorul de bloc a anunțat scris că nu-și reînnoiește Atestatul și că se retrage. Am ajuns în 2023 și nu vrea să ... (vezi toată discuția)
Contractul de mandat al unui cenzor de asociație de proprietari nu a fost votat în adunarea generală. este acela un contract nul (ilegal) ? flory_mr flory_mr Cum se procedează în cazul în care un cenzor nu are Contractul de Mandat votat în Adunarea Generală, conform Legii 196/2018 (de fapt, acolo se votează ... (vezi toată discuția)