avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... compensatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

compensatie

buna seara,
Sunt un fost functionar public, disponibilizat in baza Legii 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice.
Am o intrebare, am dreptul la o compensatie, echivalentul unui salariu? cum se precizeaza in Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel naional pe anii 2007-2010? ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
Daca am dreptul trebuie sa fac eu cerere sau mi se acorda din oficiu. Nu sunt in clar daca am fost functionar public , ma incadrez in prevederile articolului mentionat mai sus?
mii de multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: camelia_24mai , utilizator 08:19, 27 Ianuarie 2010
Daca activitatea v-a incetat in baza art.65-68 din codul muncii atunci beneficiati de art.78 din CCMN. Personal ma indoiesc stiind ca aveti legea 188/1999 si nu numai.
Nu sunt aplicabile prevederile acestui CCMN in cazul functionarilor publici ... cred ca sunt aplicabile prevederile OUG nr.98 din 24 iunie 1999 privind protecţia socială a persoanelor ale căror contracte individuale de muncă vor fi desfăcute ca urmare a concedierilor colective :)
Intradevar , e vorba de art 6 (5) din Legea 329/2009 coraborat cu art 97, lit.c)si art.99 alin (!),lit b din Legea 188/1999.
Din pacate, asa cum credeam, nimic....
va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii larisa_ larisa_ Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu cstmihai cstmihai Dupa ultimele modificari aparute va rog sa imi spuneti daca un angajat care este disponibilizat prin desfiintarea postului , adica unilateral de catre ... (vezi toată discuția)
Incetarea raportului de serviciu ca urmare a reorganizarii institutiei - functionar public liviucfp liviucfp Am primit preaviz pentru incetarea raportului de serviciu ca urmare a reorganizarii institutiei,prin desfiintarea postului-art.99 alin.(3) L.188/1999,fara sa ... (vezi toată discuția)