avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dosar somaj - contributia la bugetul asigurarilor de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dosar somaj - contributia la bugetul asigurarilor de somaj

Bună seara,

adeverinţa care atestă plata contribuţiei la bugetul asigurărilor pentru şomaj trebuie să specifice în detaliu şi perioada în care am fost angajată la ultimul angajator şi contribuţiile lunare (iar dacă sunt şi alte detalii, care sunt acelea_)?

Mulţumesc,

rabina
Cel mai recent răspuns: rabina , utilizator 23:05, 26 Ianuarie 2010
-Luna şi anul
-Baza de calcul (BC)
-Suma reprezentând contribuţia individuală
-Instrument de plată, numărul şi data acestuia
-Suma reprezentând contribuţia datorată de angajator
-Instrument de plată, numărul şi data acestuia
-Numărul şi data înregistrării la A.J.O.F.M./A.M.O.F.M. a Declaraţiei lunare privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj

NOTÃ:
- Se completează descrescător pentru maxim 12 luni de la data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu pentru care angajatorul a virat la bugetul asigurărilor pentru şomaj sumele reprezentând contribuţiile prevăzute de lege.
- BC – baza lunară de calcul asupra căreia se aplică contribuţia individuală în cotă de 1%, determinată în conformitate cu prevederile art.14 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr.76/2002, aprobate prin H.G. nr.174/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
- Coloana 4 se completează cu suma rezultată prin aplicarea cotei de 1% asupra bazei de calcul prevăzute la coloana 3.
- Coloana 6 se completează cu suma rezultată prin aplicarea cotei contribuţiei datorate de angajator asupra sumei plătite persoanei reprezentând elementele constitutive ale fondului total de salarii brute lunare prevăzute la art. 13 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr.76/2002, aprobate prin H.G. nr.174/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
- Pentru lunile pentru care angajatorul a încasat de la A.J.O.F.M. /A.M.O.F.M. diferenţa dintre drepturile băneşti cuvenite potrivit legii ca urmare a convenţiei încheiate şi suma reprezentând contribuţia datorată de angajator, coloana 7 se completează cu numărul şi data convenţiei încheiate.


Mulţumesc foarte mult pentru exactitate şi promptitudine.
Mi-aţi fost de ajutor.

Constat că site-ul acesta mi-e tot mai util, mai ales ţinând cont de neconcordanţa dintre teorie şi practică în birocraţia română.

Cele bune,
rabina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar somaj ika ika Buna ziua tuturor, Sper sa nu va plictisesc cu intrebarile mele , dar nu vad unde as putea gasi raspunsurile la problemele mele. Este obligatoriu ca ... (vezi toată discuția)
Anexa 9 pentru dosar somaj??? Badea Mihaela Badea Mihaela Buna ziua, Astazi am fost la ITM si mi-am ricicat Carnetul de Munca. Luni voi merge sa depun actele pentru somaj, insa o persoana cu care am vb. la ITM mi-a ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj popanaid popanaid Buna ziua, ma ajutati cu un model pentru adeverinta somaj de la angajator ? Multumesc (vezi toată discuția)