avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... absenta in cartea de munca a absolvirii facultatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

absenta in cartea de munca a absolvirii facultatii

Buna seara.

In aprilie 2005 am fost angajata la o firma comerciala. Dar, in acea perioada eram inca studenta. Am absolvt in iluie acelasi an.

De asemenea, am lucrat si in perioada de vara a anului 2004, perioada in care mi-i s-a facut carte de munca

Problema mea. Am aflat ca in ca in cartea de munca nu imi este trecuta absolvirea facultatii. Deci, ca si rezultat, apare discontinuitate la plata contributiilor.

Ce este de facut? Cum se poate remedia aceasta situatie?

Mentionez ca pana in luna ianuarie a acestui an, cartea mea de munca a fost la ITM.

Multumesc anticipat,
Cristina
Cel mai recent răspuns: cristinusa , utilizator 10:31, 29 Ianuarie 2010
Puteti merge oricand cu diploma la ITM sa o treaca ei in carnetul de munca.
Orice act care reprezinta stagiu de cotizare se trece in carnet retroactiv, fara nici o problema.
Anii de facultate se socotesc, fara a fi platit contributie, numai la pensia la limita de varsta fiind considerata stagiu asimilat si se calculeaza similar cu faptul de a fi avut in acea perioada salariul minim pe economie daca facultatea a fost urmata in perioada inainte de 1 aprilie 2001 sau ¼ din salariul mediu pe economie daca a fost urmata in perioada dupa 1 aprilie 2001 cu conditia ca facultatea sa fie absolvita.
Daca nu mai ai carnetul de munca la ITM ci la un alt angajator care sa aiba dreptul de a complecta carnetele de munca poti sa-i cerii complectarea rubrici "studii absolvite dupa intocmirea carnetului de munca"
Nu este nimic grav, oricum la depunerea dosarului de pensionare ti se va solicita si depunerea copiei de pe diploma de studii.
Multumesc pentru raspunsuri.

O zi buna in continuare,
Cristina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce prevede legislatia in vigoare referitor la adeverintele de absolvire a unei facultati benu elena benu elena Buna, as vrea sa ma sfatuiti si pe mine in legatura cu adeverinta de absolvire a unei facultati la zi, pe care am dus-o sefului meu de la resurse umane si mi-a ... (vezi toată discuția)
Completare carnet munca - timp partial ContSters60781 ContSters60781 Buna ziua, As dori sa intreb pe cineva care are in sarcina completarea carnetelor de munca, cum se completeaza un carent pentru un angajat care trece de la ... (vezi toată discuția)
Completare carnete de munca grg_zzz grg_zzz Buna ziua! Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste modalitatea de completare a carnetelor de munca, in sensul daca angajatorul este obligat sa completeze in ... (vezi toată discuția)