In aprilie 2005 am fost angajata la o firma comerciala. Dar, in acea perioada eram inca studenta. Am absolvt in iluie acelasi an.
De asemenea, am lucrat si in perioada de vara a anului 2004, perioada in care mi-i s-a facut carte de munca
Problema mea. Am aflat ca in ca in cartea de munca nu imi este trecuta absolvirea facultatii. Deci, ca si rezultat, apare discontinuitate la plata contributiilor.
Ce este de facut? Cum se poate remedia aceasta situatie?
Mentionez ca pana in luna ianuarie a acestui an, cartea mea de munca a fost la ITM.
Puteti merge oricand cu diploma la ITM sa o treaca ei in carnetul de munca.
Orice act care reprezinta stagiu de cotizare se trece in carnet retroactiv, fara nici o problema.
Anii de facultate se socotesc, fara a fi platit contributie, numai la pensia la limita de varsta fiind considerata stagiu asimilat si se calculeaza similar cu faptul de a fi avut in acea perioada salariul minim pe economie daca facultatea a fost urmata in perioada inainte de 1 aprilie 2001 sau ¼ din salariul mediu pe economie daca a fost urmata in perioada dupa 1 aprilie 2001 cu conditia ca facultatea sa fie absolvita.
Daca nu mai ai carnetul de munca la ITM ci la un alt angajator care sa aiba dreptul de a complecta carnetele de munca poti sa-i cerii complectarea rubrici "studii absolvite dupa intocmirea carnetului de munca"
Nu este nimic grav, oricum la depunerea dosarului de pensionare ti se va solicita si depunerea copiei de pe diploma de studii.