avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Părintii mei au făcut act de vânzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Părintii mei au făcut act de vânzare cumpărare ...

Buna ziua. Părintii mei au făcut act de vânzare cumpărare a imobilului unde locuim pe numele fiului meu,care este minor,eu fiind tutore. Ei au dreptul de habitație viajera. Ne pot da afara din casa?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:37, 30 Mai 2023
Da. Dreptul de a locui în imobil aparține exclusiv părinților și doar ei hotărăsc dacă vor sa conviețuieasca laolaltă cu dvs.
Nepotul lor va întra în drepturi depline la decesul ambilor bunici.
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2023
raluk0207, utilizator
Și cum le pot retrage acest drept având în vedere că fac din casa ce vor,inclusiv daune
Prin hotărâre judecătorească la cererea nudului proprietar (adica a fiului dvs), cu dovedirea stricăciunilor aduse.
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. locuiesc intr o casa care e pe numele băiatului ... 2006 2006 Buna seara. Locuiesc Intr o casa care e pe numele băiatului meu iar eu sunt tutore până la vârsta majoratului. Părinții mei au drept de habitație ... (vezi toată discuția)
Bună seara bunica mea are drept de uzufruct cu mama, sa stea ... Alexandrugh Alexandrugh Bună seara bunica mea are deep de uzufruct cu mama, sa stea în casa cât trăiește dar bunica a renunțat și a plecat la fratele ei Ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului ginajaneta ginajaneta buna ziua.Am fost la politie pentru a-mi schimba C.I.expirata,si m-am lovit de o problema.Eu si sotul meu suntem proprietarii unui imobil pe care l-am cumparat ... (vezi toată discuția)