avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, am și eu o problemă de împărțire a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, am și eu o problemă de împărțire a masei succesorale, ...

Bună seara, am și eu o problemă de împărțire a masei succesorale, la cinci moștenitori. Deținem casa cu terenul aferent și încă doua terenuri separate. Trei dintre moștenitori donează dreptul lor la al patru lea, iar al patrulea vrea să mă despăgubească pentru casa și terenul aferent, iar celelalte doua terenuri să renunțe el in favoarea mea. Cum sa procedez? Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2023
Mingi, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:52, 30 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cei 3 moștenitori, dacă nu vor absolut nimic, sa dea declarație de renunțare la succesiune și rămâneți moștenitori dvs și cel de-al 4-lea.
Ulterior, dvs și el puteți face la notar un partaj. El își ia casa și terenul, iar dvs primiți sulta și celelalte 2 terenuri
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea masei succesorale intre frati savysb savysb Impartirea masei succesorale intre frati Este posibila impartirea masei succesorale intre 3 mostenitori (2 in viata iar pentru al 3-lea mostenesc copiii sai) ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala-partaj Pavel simona felicia Pavel simona felicia Buna ziua. In urma decesului tatalui sunt 7 mostenitori. S-a facut masa succesorala ( casa de locuit si terenul aferent+7parcele de teren),si acum urmeaza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma decesului ultimului parinte,unul din frati( ... Eusebiu2023 Eusebiu2023 Buna ziua! In urma decesului ultimului parinte,unul din frati( suntem 3) a deschis succesiunea. Am inteles ca daca ceilalti 2 vom da declaratie de renuntare ... (vezi toată discuția)