In urma unui deces al unei rude ce a avut loc in urma cu 2 saptamani, a ramas o proprietate (la tara) ce trebuie impartita intre 4 mostenitori (varstnici). Bunica mea este unul din acestia. Trei dintre frati locuiesc in apropiere de proprietatea ce trebuie impartita, iar bunica mea este in alta regiune a tarii. In mod ciudat, doi dintre frati au inceput sa faca presiuni asupra bunicii mele si a celuilalt frate sa accepte vanzarea cu o suma mica (1/3 din valoarea reala a proprietatii) catre un vecin. In acelasi timp, vecinul afirma ca el deja a cumparat proprietatea si a pus si un lacat.
Presupun ca cei doi frati s-au aliat si au vandut proprietatea cu chitanta de mana, au primit in secret de la vecin banii cuventiti si vor sa imparta intre ei grosul, iar bunicii si celuilalt frate vor sa le dea cate o parte din suma fictiva pentru care militeaza acum.
Problema este complicata de faptul ca in casa nu s-au gasit actele de proprietate (probabil sustrase de vecinul care "a cumparat") iar certificatul de deces al raposatului este la "conspiratori".
Ce as putea face pentru a rezolva aceasta problema?
Bunica dvs. trebuie sa merga in localitatea unde a domiciliat ruda si sa ceara la un notar de acolo dezbaterea succesiunii, urmand ca acesta sa-i spuna de ce acte are nevoie ( acte care atesta ca este ruda cu decedatul, anexa 24 de la primarie, etc...).
Nu ar strica ca macar la inceput bunica sa fie insotita de un avocat cand merge la notar, sa inteleaga atat vecinul in cauza cat si celelalte rude ca nu glumiti si deja v-ati informat ce aveti de facut...
Si nici nu cred ca o sa va coste asa mult sa mearga cu dvs.
Mostenire
ella_ms86
Persoana mostenitoare a murit, pe data de 30 iulie si a avut 3 fii, unul dintre ei a decedat si au ramas 2 mostenitori, iar unul dintre fii a locuit in casa ... (vezi toată discuția)