avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, vecinul de jos vrea să-mi ia terasa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, vecinul de jos vrea să-mi ia terasa

Bună ziua am o problema destul de grava locuiesc într-un bloc la et 1 cu terasa 12 m lungime pe 4 latime terasa este pe toată suprafața blocului aproximativ 100 m cât tine blocul toți proprietarii de la et1 o folosesc atât cât au în fata lor terasa este făcută odată cu blocul 1980 cred anul construcției... Iar proprietarul spațiului comercial de sub mine vrea să-mi îngrădească terasa susținând ca e a lui după 20 de ani sa trezit ca poate să-mi îngrădească terasa pe releveul apartamentului meu terasa nu apare dar cred ca e parte comuna și ma gândesc cum poate îngrădi cel de jos terasa mea de la et 1 asa cum și când vrea el... Va rog dați-mi un răspuns mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:35, 4 Iunie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi unde scrie ca e terasa dvs. ?Aveți consemnată acea terasă în actele de proprietate ? Dacă nu, acea terasă e acoperiș pentru spațiul comercial de dedesubt, dar e parte comună exclusivă doar pentru cei care au acest fel de acoperiș.Prin urmare nu aveți ce căuta pe acea terasă, pentru ca nu plătiți dvs., conform legii 196/2018, cheltuielile de întreținere. Are dreptate proprietarul respectiv.
terasa este pe toată suprafața blocului aproximativ 100 m cât tine blocul toți proprietarii de la et1 o folosesc atât cât au în fata lor

Terasa reprezinta parte comuna
Conform disp L nr 196/2018 parte comuna de constructii poate fi folosita exclusiv de catre un tert cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari prin incheierea de contract de folosinta sau de inchiriere
Țin sa menționez ca eu sunt la atajul 1 și am doua ieșiri de la dormitoare pe aceea terasa ieșirile sunt făcute din construcția blocului la fel au și vecinii mei toți de la et 1 au ieșiri pe terasa cred ca în cartea tehnica al blocului trebuie sa fie specificat parte comuna nustiu cum sa fac rost de aceea carte dar am sa chem la fata locului un inginer cadastral din ce am mai aflat poate să-mi îngrădească dreptul de a mai calcă acolo proprietarul spatiului de jos dacă gauresc terasa sau o stric intenționat și i ploua lui în cap și nu repar ma poate da în instanta și acel judecător va hotărâ el... Încă o data din ce mam informat eu este parte comuna la toți propietarii de la et 1... Proprietarul spațiului de jos ma amenință de vreo 4 ani ca ma îngrădește oare de ce nu a făcut-o pana acum????

latka a scris:

Păi unde scrie ca e terasa dvs. ?Aveți consemnată acea terasă în actele de proprietate ? Dacă nu, acea terasă e acoperiș pentru spațiul comercial de dedesubt, dar e parte comună exclusivă doar pentru cei care au acest fel de acoperiș.Prin urmare nu aveți ce căuta pe acea terasă, pentru ca nu plătiți dvs., conform legii 196/2018, cheltuielile de întreținere. Are dreptate proprietarul respectiv.

Până nu dovediți prin acte că e parte comună exclusivă a celor de la etajul 1, nu aveți de ce sa vă opuneți celor ce au acel acoperiș terasă. Pentru ei orice judecător cu scaun la cap va considera ca e un acoperiș parte comună exclusivă.Deci nu aveți dreptul să considerați ca terasa vă aparține.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iunie 2023
latka, utilizator
Ok și atunci de ce nu îmi îngrădește dreptul de a mai calcă acolo de 4 ani ma amenință și după nenumărate certuri totuși nu îmi îngrădește dreptul de a mai calcă acolo plus de asta fix lângă mine are apartament proprietarul spațiului de jos bineînțeles și acel apartament de lângă mine la fel cu terasa cred ca și-ar face un beneficiu prin îngrădirea mea de a-și mari terasa apartamentului de lângă mine fiind proietate a persoanei cu spațiul comercial de jos.. Deci care e dilema??? Va rog să-mi răspundeți multumesc frumos.

latka a scris:

Până nu dovediți prin acte că e parte comună exclusivă a celor de la etajul 1, nu aveți de ce sa vă opuneți celor ce au acel acoperiș terasă. Pentru ei orice judecător cu scaun la cap va considera ca e un acoperiș parte comună exclusivă.Deci nu aveți dreptul să considerați ca terasa vă aparține.

Alte discuții în legătură

Inundatie apartament de teava de scurgere a terasei unui vecin, teava care serveste doar terasa lui Rares Pop Rares Pop Buna ziua! Ma confrunt cu o inundatie la un apartament, la etajul doi, care provine de la o teava de scurgere de la terasa apartamentului de la etajul 4. Teava ... (vezi toată discuția)
Buna ziua terasa sub care sunt spatii comerciale dar face parte ... IONESCU CONSTANTIN IONESCU CONSTANTIN Buna ziua Terasa sub care sunt spatii comerciale dar face parte din bloc este considerata parte comuna ? La hidroizolatia terasei trebuie sa contribuie si ... (vezi toată discuția)
Terasa acoperis armeneasca armeneasca Stau la et.4 al unui bloc care are 5 etaje. Apartamentele de la et.5 au insa o terasa, care apare in actul de proprietate al celor de la et.5. Accesul pe ... (vezi toată discuția)