ziua buna ,am si eu niste intrebari daca se poate sa ma ajutati ..
tocmai am primit o condamnare cu suspendare de 6 luni pt alcool la volan ,intamplarea a fost stupida ,am consumat in masina cu niste amici si am vrut sa dam o tura de parcare, politia era cu ochii pe noi ,cum am miscat masina au aparut #-o .....aviz amatorilor ....intrebarile mele ar fi urmatoarele :
1. din ziua nefasta in care am ramas fara permis si pana la judecare si sentinta au trecut vreo 8 luni se ia in calcul versus condamnare/recuperare permis ?
2.peste cat timp voi putea sa redevin posesor de permis ?
3.ce se intampla cu permisul meu ? mi se restituie sau e anulat si va trebui iar scoala si examen ?
4.aceasta condamnare cu suspendare cat timp imi va apare in cazier ?imi va ramane pe viata cazierul patat ?
In cazul suspendarii conditionate a executarii pedepsei , dispuse in temeiul art.81 din Codul penal , reabilitarea e una de drept (ope legis ).
Prin urmare, daca au fost indeplinite obligatiile ce decurg din hotararea de condamnare (plata cheltuilelilor de judecata , plata daunelor care au fost stabilite in vederea prejudiciului cauzat , daca a existat unul , nu a fost savarsita nicio infractiune inauntrul termenului de incercare ) opereaza reabilitarea .
O cerere adresata DIRECŢIEI DE CAZIER JUDICIAR, STATISTICA ªI EVIDENŢÃ OPERATIVÃ , insotita de documentele doveditoare ale mentiunilor facute de mine mai sus e suficienta.
Insa ... termenul de incercare e compus din durata pedepsei aplicate de catre instanta de judecata , la care se adauga un termen de 2 ani .
Nu e incident , in cauza , termenul de 3 ani (acesta e prevazut in cazul inchisorii care nu depaseste 1 an sau in cazul amenzii penale ). Prin urmare , numai 2 ani si 6 luni , condamnatului ii se vor inlatura decaderile si interdictiile ce au rezultat in urma sanctionarii penale a acestuia.
Permisul poate fi dobandit in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii.
revin cu o intrebare .... acele 8 luni care au trecut de la eveniment si pana la sentinta tribunalului in care am fost privat de dreptul de a conduce chiar nu se iau in considerare ?? am vb cu cineva care a fost si el in situatia mea si mi-a zis ceva de o cerere adresata sefului politiei municipale care daca este aprobata se poate da examen si recupera permisul imediat dupa cele 6 luni de condamnare .......este adevarat ?