avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am gasit urmatorul titlu: Președintele asociației de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am gasit urmatorul titlu: Președintele asociației de locatari ...

Am gasit urmatorul titlu: Președintele asociației de locatari se alege dintre proprietarii de apartamente din bloc și nu poate fi angajat.
Ce inseamna ca nu poate fi angajat? Nu poate fi angajat in cadrul asociatiei, sau nu poate fi angajat in alta parte decat la asociatie? De unde se poate afla daca actualul presedinte este proprietar? Pana acum cu putin timp in urma, sotia lui figura pe lista afisata la avizier, nu el, doar de cateva luni este el cu numele. Si inca o intrebare daca se poate, este normal sa convoace adunarea generala ca si locatie la o scoala, cu chirie pt o ora intr-o sala de clasa, scoala care se afla la o distanta semnificativa de cartierul de blocuri, in acest caz din 400 de apartamente, nu se prezinta la adunare doar 5 proprietari, cei 5 fiind oameni apropiati presedintelui care au venit fara sa aiba probleme de dezbatut. Eu am fost singura cu o problema legata de diferenta de consum la apa, o diferenta mare care presedintelui nu i se pare o problema dupa ce au fost schimbate tevile si remediate problemele, de atunci sunt diferente. El spune ca sunt pierderi desi apa nu balteste nicaieri si toate sunt noi, schimbate. Stie cineva cat pot fi diferentele in procente rezultate din clasa de precizie a apometrelor? Culmea, toate apometrele contorizeaza in plus si niciuna in minus, de cand s-au facut reparatii si modernizari. Inainte de schimbarea tevilor erau 2 mc diferente pe an la 20 de apartamente, dupa schimbarea lor si modificarea traseului tevilor, diferentele au crescut la 120 mc. Multumesc pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Trixy , utilizator 11:53, 5 Iunie 2023
1. Presedintele este ales in cadrul adunarii generale, administratorul este angajat.
Articolul 56
(1) Președintele asociației de proprietari este candidatul, membru al asociației de proprietari, ales prin voința sa și a jumătate plus unu din numărul proprietarilor prezenți în cadrul adunării generale.
[ link extern ]
2. Daca persoana respectiva este coproprietar in parti egale cu sotia lui, are tot dreptul sa fie ales, nu are importanta care dintre ei figureaza la avizier.
3. Adunarea generala pentru maxim 400 de proprietari unde o puteti tine la sediul asociatiei ?
Daca a fost ales doar de 5 oameni, in adunare generala reconvocata legal, inseamna ca presedintele a fost ales legal.
4. Nu am auzit pina acum ca suma apometrelor individuale sa dea cu 120 mc/luna in plus fata de contorul de bransament. Mai ales ca e vorba de 20 de apartamente. Schimbarea unor tevi nu are nici o influenta.
Ultima modificare: Vineri, 2 Iunie 2023
Manuela Rășină, administrator
Multumesc pt raspunsuri.
La punctul 2, cum aflam daca este coproprietar, dat fiind, ca doamna locuieste aici inainte de casatorie?
La punctul 3,intrebarea era daca este in regula sa se tina adunarea la o distanta destul de mare de cartier, si din aceasta cauza nu vin oamenii. Ar fi mai usor pt multi daca ar cobori din apartamente si nu sa se deplaseze kilometri pana la locatia unde se tine adunarea.
La punctul 4, 120 mc/an, adica 10 mc/luna, care este un consum mediu pt un apartament, ceea ce pana acum nu era, dar de cand s-au facut modificari in subsol si anumite tevi intra direct intr-un apartament, au aparut si diferentele. Ce e de facut?

latka a scris:

1. Presedintele este ales in cadrul adunarii generale, administratorul este angajat.
Articolul 56
(1) Președintele asociației de proprietari este candidatul, membru al asociației de proprietari, ales prin voința sa și a jumătate plus unu din numărul proprietarilor prezenți în cadrul adunării generale.
[ link extern ]
2. Daca persoana respectiva este coproprietar in parti egale cu sotia lui, are tot dreptul sa fie ales, nu are importanta care dintre ei figureaza la avizier.
3. Adunarea generala pentru maxim 400 de proprietari unde o puteti tine la sediul asociatiei ?
Daca a fost ales doar de 5 oameni, in adunare generala reconvocata legal, inseamna ca presedintele a fost ales legal.
4. Nu am auzit pina acum ca suma apometrelor individuale sa dea cu 120 mc/luna in plus fata de contorul de bransament. Mai ales ca e vorba de 20 de apartamente. Schimbarea unor tevi nu are nici o influenta.
2.Cereti conform art. 28 o copie a documentului care atestă calitatea de coproprietar.
3. Unde încap la bloc oamenii din 400 de apartamente ?
4. Luati-o de la capăt și explicați ce e 120 mc/an, diferența dintre suma apometrelor și contorul de branșament, raportat la ce ? Apartament, scara, etc...
Oricum schimbarea țevilor, fără a modifica instalația nu poate influenta.

3. Inaintea acestui presedinte, se tineau AG in curtea cartierului sau la sediul asociatiei, oricum erau prezenti aprox 50-80 persoane, nu 5 ca in ultimii ani.
4. Oamenii declara luna de luna consumul care apare la coloana Consum declarat apa rece respectiv Consum declarat apa calda, iar in coloana cu Diferente apa rece si Diferente apa calda, tot timpul sunt in medie 10 mc la cele 20 de apartamente in total care se imparte in mod egal la toti cei 20. Inainte de "lucrarile din subsol", ani la randul la diferente aparea 1 mc ba cu minus ba cu plus, care la regularizarea anuala era pe zero, deci nu erau diferente. Sa ma exprim mai clar, aceste lucrari din subsol, anumite tevi merg direct in apartamentul de la parter...

latka a scris:

2.Cereti conform art. 28 o copie a documentului care atestă calitatea de coproprietar.
3. Unde încap la bloc oamenii din 400 de apartamente ?
4. Luati-o de la capăt și explicați ce e 120 mc/an, diferența dintre suma apometrelor și contorul de branșament, raportat la ce ? Apartament, scara, etc...
Oricum schimbarea țevilor, fără a modifica instalația nu poate influenta.

3. Și dacă noul președinte a dorit ca o astfel de ședință să se poată desfășura, indiferent de vreme (ploaia, furtuna) intr-un cadru civilizat, inchiriind acea sală, ce aveți sa-i reproșați? Nu e vina lui ca nu vin oamenii.
4.Atat timp cât nu precizați nimic concret, ci doar presupuneti, nu vad ce vină are președintele.Nu trebuiau schimbate acele conducte ? Erau in perfectă stare tehnică?

Pentru toate problemele ridicate de dvs. aveți o soluție extrem de simpla, dacă situația e "grava" și vă împărtășesc și alți vecini opiniile, convingeți cel putin 20% dintre membrii de adociatie și organizați o AG prin câte demiteti președintele și numiți pe altcineva, care vă place.

Altă soluție nu e !

Alte discuții în legătură

Proprietarul plătește apa rece cât înregistrează apometrul ... Magie1 Magie1 Proprietarul plătește apa rece cît înregistrează apometrul din apartament,pe scara sa înregistrat pierderi de 140 MC de apa și asociația vrea să ... (vezi toată discuția)
Plata consumurilor de apa rece si calda cu 40% mai mult nsc0 nsc0 Buna seara, Am o problema cu asociatia de locatarii care de mult timp imi trece la intretinere, consumuri de apa rece si calda marite ~ cu 40% fata de cit ... (vezi toată discuția)
De ce platesc pierderile de apa, daca am apometre traianp traianp Buna ziua De cateva luni ma confrunt cu urmatoare situatie in cadrul asociatiei de proprietari unde locuiesc la apa rece sunt incarcat in fiecare luna cu 1, ... (vezi toată discuția)