avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am gasit urmatorul titlu: Președintele asociației de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am gasit urmatorul titlu: Președintele asociației de locatari ...

Am gasit urmatorul titlu: Președintele asociației de locatari se alege dintre proprietarii de apartamente din bloc și nu poate fi angajat.
Ce inseamna ca nu poate fi angajat? Nu poate fi angajat in cadrul asociatiei, sau nu poate fi angajat in alta parte decat la asociatie? De unde se poate afla daca actualul presedinte este proprietar? Pana acum cu putin timp in urma, sotia lui figura pe lista afisata la avizier, nu el, doar de cateva luni este el cu numele. Si inca o intrebare daca se poate, este normal sa convoace adunarea generala ca si locatie la o scoala, cu chirie pt o ora intr-o sala de clasa, scoala care se afla la o distanta semnificativa de cartierul de blocuri, in acest caz din 400 de apartamente, nu se prezinta la adunare doar 5 proprietari, cei 5 fiind oameni apropiati presedintelui care au venit fara sa aiba probleme de dezbatut. Eu am fost singura cu o problema legata de diferenta de consum la apa, o diferenta mare care presedintelui nu i se pare o problema dupa ce au fost schimbate tevile si remediate problemele, de atunci sunt diferente. El spune ca sunt pierderi desi apa nu balteste nicaieri si toate sunt noi, schimbate. Stie cineva cat pot fi diferentele in procente rezultate din clasa de precizie a apometrelor? Culmea, toate apometrele contorizeaza in plus si niciuna in minus, de cand s-au facut reparatii si modernizari. Inainte de schimbarea tevilor erau 2 mc diferente pe an la 20 de apartamente, dupa schimbarea lor si modificarea traseului tevilor, diferentele au crescut la 120 mc. Multumesc pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Trixy , utilizator 11:53, 5 Iunie 2023
De unde se poate afla daca actualul presedinte este proprietar?

Din cartea de imobil
El spune ca sunt pierderi desi apa nu balteste nicaieri si toate sunt noi, schimbate.

Pot exista diferente consum apa fara sa existe balti ,chiar daca sunt inlocuite echipamentele,elementele de
infrastructura
Sa ma exprim mai clar, aceste lucrari din subsol, anumite tevi merg direct in apartamentul de la parter...

Concret care lucrari din subsol merg direct in apartamentul de la parter?
Poate fi vorba inclusiv despre scurgere separata care se realizeaza de multe ori de catre proprietarii de la parter pentru a indeparta situatiile neplacute de refulare coloane
Si apartamentul de la parter nu are instalate aparate individuale de contorizat?
Presedintele vrea sa ne convinga ca diferentele sunt de la clasele de precizie a apometrelor, diferente care au aparut de cand acele tevi intra in acel apartament... el locuieste acolo...

ynocentta a scris:

De unde se poate afla daca actualul presedinte este proprietar?

Din cartea de imobil
El spune ca sunt pierderi desi apa nu balteste nicaieri si toate sunt noi, schimbate.

Pot exista diferente consum apa fara sa existe balti ,chiar daca sunt inlocuite echipamentele,elementele de
infrastructura
Sa ma exprim mai clar, aceste lucrari din subsol, anumite tevi merg direct in apartamentul de la parter...

Concret care lucrari din subsol merg direct in apartamentul de la parter?
Poate fi vorba inclusiv despre scurgere separata care se realizeaza de multe ori de catre proprietarii de la parter pentru a indeparta situatiile neplacute de refulare coloane
Si apartamentul de la parter nu are instalate aparate individuale de contorizat?

Pe presupuneri nu puteti acuza un om. Dacă acele țevi nu sunt de alimentare cu apă, nu aveți de ce sa mai comentați.

Apometrele, în schimb, au aceeași clasă de precizie, indiferent de ce cred unii sau alții.

De acord, pe presupuneri nu pot acuza. Dar cum pot? Tevile sunt alimentate cu apa, una din ele e calda si izolata.

latka a scris:

Pe presupuneri nu puteti acuza un om. Dacă acele țevi nu sunt de alimentare cu apă, nu aveți de ce sa mai comentați.

Apometrele, în schimb, au aceeași clasă de precizie, indiferent de ce cred unii sau alții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul plătește apa rece cât înregistrează apometrul ... Magie1 Magie1 Proprietarul plătește apa rece cît înregistrează apometrul din apartament,pe scara sa înregistrat pierderi de 140 MC de apa și asociația vrea să ... (vezi toată discuția)
Plata consumurilor de apa rece si calda cu 40% mai mult nsc0 nsc0 Buna seara, Am o problema cu asociatia de locatarii care de mult timp imi trece la intretinere, consumuri de apa rece si calda marite ~ cu 40% fata de cit ... (vezi toată discuția)
De ce platesc pierderile de apa, daca am apometre traianp traianp Buna ziua De cateva luni ma confrunt cu urmatoare situatie in cadrul asociatiei de proprietari unde locuiesc la apa rece sunt incarcat in fiecare luna cu 1, ... (vezi toată discuția)