avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Suntem 6 verisori (mostenitori ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Suntem 6 verisori (mostenitori nerezevatari) dupa ...

Buna ziua. Suntem 6 verisori (mostenitori nerezevatari) dupa un unchi. Mie mi-a lasat prin testament olograf intreaga avere. Unii din verisorii mei au facut declaratie la notar de acceptare a succesiunii. Ceilalti verisori stiau de acest testament. Eu inca nu am depus testamentul la notar. Exista un termen limita de depunere ? In aceste conditii, cum se imparte mostenirea si cei care au acceptat deja primesc ceva din mostenire cand se va dezbate aceasta ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:37, 4 Iunie 2023
Și ce așteptați? Sa se împartă moștenirea în mod egal și după ce se eliberează certificatul de moștenitor, sa apareti cu testamentul și sa va plângeți ca nu ați moștenit dvs tot, asa cum a vrut unchiul?
Ultima modificare: Duminică, 4 Iunie 2023
raluk0207, utilizator
Testamentul este olograf (scris de mana, semnat si datat de testator). Verisorii care au acceptat succesiunea au spus ca vor contesta testamentul, ceilalti verisori il recunosc. Eu nu as vrea proces. Daca totusi ajungem in instanta, eu trebuie sa aduc argumente in favoarea testamentului sau contestatarii in defavoarea lui ?
Da. Va trebui sa va apărați.
Dacă unii sunt de acord cu testamentul, iar alții nu, cu siguranță veți ajunge în instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)
Mostenire, testament kalel103 kalel103 Buna ziua, Am o intrebare legata de dreptul de succesiune. Unul din parintii mei a murit si a lasat testament pe numele meu. Mostenirea (este vorba de un ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitor nerezervatar. vreau sa contest un testament olograf ... andrei178 andrei178 Sunt mostenitor nerezervatar. Vreau sa contest un testament olograf (scris, semnat si datat de testator) facut in favoarea altui mostenitor nerezervatar. Nu ... (vezi toată discuția)