Buna ziua. Suntem 6 verisori (mostenitori nerezevatari) dupa un unchi. Mie mi-a lasat prin testament olograf intreaga avere. Unii din verisorii mei au facut declaratie la notar de acceptare a succesiunii. Ceilalti verisori stiau de acest testament. Eu inca nu am depus testamentul la notar. Exista un termen limita de depunere ? In aceste conditii, cum se imparte mostenirea si cei care au acceptat deja primesc ceva din mostenire cand se va dezbate aceasta ?
Și ce așteptați? Sa se împartă moștenirea în mod egal și după ce se eliberează certificatul de moștenitor, sa apareti cu testamentul și sa va plângeți ca nu ați moștenit dvs tot, asa cum a vrut unchiul?
Testamentul este olograf (scris de mana, semnat si datat de testator). Verisorii care au acceptat succesiunea au spus ca vor contesta testamentul, ceilalti verisori il recunosc. Eu nu as vrea proces. Daca totusi ajungem in instanta, eu trebuie sa aduc argumente in favoarea testamentului sau contestatarii in defavoarea lui ?
Testament
paraschiv mariana
Buna seara,
Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)