avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim net pentru normă redusă Bună ziua, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim net pentru normă redusă Bună ziua, îmi poate ...

Salariul minim net pentru normă redusă .
Bună ziua, îmi poate spune cineva care este salariul minim net pentru normă redusă, de 4 sau 6 ore pe zi?
Ultima modificare: Luni, 5 Iunie 2023
Loredana080, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:45, 5 Iunie 2023
Netul niciodata nu poate fi stabilit prin act normativ, intrucat depinde de mai multi factori .. ci doar salariul brut .

la 4 ore ..1500 lei brut/luna

la 6 ore 2250 lei brut/luna
Credeam că și cei cu normă redusă trebuie să primească un salariu net de cel puțin 1835, cât au cei cu normă întreagă. Mă bucur că m-am lămurit. Mulțumesc.
Chiar credeati ca cei care muncesc mai putin iau salariu la fel ca cei cu norma intreaga?
Poate v-a derutat faptul ca angajatorul plateste contributii ca pt salariu intreg ( anul asta raportat la 2800 de lei)
Ultima modificare: Luni, 5 Iunie 2023
gi-jane2, moderator
Salariul se acorda proportional cu timpul lucrat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutirea de taxe de 100 lei. Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 Buna ziua, Un salariat care este incadrat cu jumatate de norma timp partial 4 ore/zi si salariu de 1500 lei conform normei lucrate, beneficiaza de scutirea ... (vezi toată discuția)
Salariul net pentru norma parțială ... Maria130 Maria130 Bună ziua! Aș dorii să ma angajez cu norma parțială de muncă ( 4 respectiv 6h), problema este ca nu găsesc nici o informație concreta referitoare la ... (vezi toată discuția)
Dari angajator la stat pentru angajat wertt wertt Daca angajatul are salariul de 1500RON in contractul individual de munca, dar el incaseaza 2000RON luna de luna, angajatorul va plati 27,5% catre stat din ... (vezi toată discuția)