avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de construire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de construire?

Buna ziua!

Imi puteti spune, va rog, conform noii legislatii, daca vreau sa extind o casa in latime (are o forma mai ciudata si as vrea sa o fac pe toata dreptunghiulara), mai este necesara autorizatie de construire? Dar daca pastrez aceeasi amprenta?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 03:30, 7 Iunie 2023
Bună ziua,

Lucrările pentru care nu este necesară autorizația de construire sunt prevăzute la art. 11 din Legea nr. 50/1991 (o puteți accesa aici: [ link extern ] ).

Lucrarea pe care doriți să o realizați nu este exceptată de la obținerea autorizației de construire.

Însă, dacă extinderea se încadrează în prevederile regulamentului local de urbanism, veți putea obține autorizația de construire fără a mai depune vreo documentație de amenajare a teritoriului și/sau a unei documentații de urbanism (art. 11^1 lit. a) din legea nr. 50/1991).
Daca intentionati modificarea constructiei aveti nevoie de autorizatie de demolare,proiect tehnic autorizatie de constructie si certificat de urbanism .documente pe care in copie urmeaza sa le depuneti la ocpi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitate autorizatie de desfiintare maghy78 maghy78 Am cumparat o retea de termoficare. Prin PV licitatie eu am cumparat numai teava nu si stalpii de sustinere. Cand am vrut sa ma apuc sa imi iau bunul ce imi ... (vezi toată discuția)
Pot demola o constructie dupa obtinerea autorizatiei de construire pe locul constructiei vechi? hyundaipet hyundaipet Am o constructie veche si pe acelasi loc vreau sa edific o alta constructie noua. Am obtinut Autorizatia de demolare si in ca nu am demolat-o. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Modificare statut constructie din nerezidential in rezidential asfalttango asfalttango Buna ziua, Am intrat in posesia unei cladiri de appx 100m2 care a apartinut tatalui meu (care a decedat) ,cladire cu caracter nerezidential si ca si ... (vezi toată discuția)