avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Filmare fara drept in apartamentul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Filmare fara drept in apartamentul meu

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in apartamentul meu inchiriat cu forme legale, chiriasul a permis filmarea unor scene ale unui film romanesc aparut inclusiv pe Netflix. Scenele sunt decente, insa noua ca proprietari nu ni s-a cerut acordul, nici nu am fost anuntati. Am aflat de acest lucru recent, filmarile s-au desfasurat in 2019.

M-am gandit sa incerc o intelegere amiabila cu chiriasul constand in contravaloarea unei chirii cu titlu de penalizare pentru acest lucru. Daca el nu va coopera, il voi contacta pe regizor. Daca nici acesta nu va coopera, vom merge in instanta. Apartamentul nostru este din gama luxury, nu s-au produs daune materiale, vorbim doar despre lipsa acordului nostru, incalcarea contractului de inchiriere si expunerea in acest mod a locuintei noastre private. Ce ne sfatuiti?

Va rog sa ma indreptati spre legislatia relevanta din domeniu pentru a ma putea informa si a intelege ce ar trebui sa fac in continuare.

Va multumesc in avans pentru raspunsurile dvs.!
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate sanse o ,nu exista nici un prejudiciu în cazul dvs .Dacă erați filmat dvs ,membrii familiei dvs și erau.postate imaginile pe net atunci era o problema.Daca erați persoana publica era filmat imobilul in care locuiți ajungând ca adresa sa fie cunoscute de public și acolo erați așteptat de o manifestație sau atacat de admiratori/admiratoare exista un prejudiciu.Dreptul la reputație,imagine,aparține persoanei fizice nu imobilului.Pt o accțiune în răspundere civila delictuala trebuiască prim pas sa angajați un avocat fiind o speta mai complexa pt a face dovada îndeplinirea cumulativa a unor condiții,fapta ilicita ,prejudiciu,culpa legătură de cauzalitate etc.In cazul dvs nici nu se pune problema.indeplinirii conditiilor respective...
Ultima modificare: Marți, 6 Iunie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filmare cu camera ascunsa intr o banca CORTEX CORTEX Buna ziua. Am speta urmatoare. Fiind angajat al unei banci am fost convocat la cercetare disciplinara. Cercetarea s a facut la etajul unu al bancii, deci pe ... (vezi toată discuția)
Este legal daca intretin relatii sexuale cu o fata care are 15 ani impliniti? ContSters140043 ContSters140043 Buna ziua! Am o prietena care are 15 ani impliniti(e virgina), eu am aproape 20(nu sunt virgin)si imi spune mereu ca doreste sa o facem dar am o oarecare teama ... (vezi toată discuția)