avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozit salarii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozit salarii

Daca in anul fiscal 2009 am platit mai mult impozit pe salarii decat era necesar , cum procedez ca sa ma regularizez cu fisele fiscale care trebuie depuse la sfarsitul lunii Februarie? Mentionez ca este vorba despre o pseroana juridica in cauza.X-(
Risc sa primesc vre-o sanctiune din partea ANAF -ului? Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
retaq, utilizator
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:05, 27 Ianuarie 2010
Nu mentionati de unde rezulta plata in plus:
- declaratii 100 corecte si plata in plus
- declaratii 100 eronate si plata sumelor eronate.

In primul caz, suma se poate compensa cu obligatii viitoare.
In cel de-al doilea trebuie depuse rectificative la decl 100 cu sumele corecte la impozitul pe salarii, raminind si pe fisa analitica pe platitor suma platita in plus, apoi se va proceda ca in primul caz.

Cel mai bine ar fi sa solicitati fisa analitica pe platitor de la finante, sa analizati declaratiile fiecarei perioade. Dupa rezolvarea declaratiilor trebuie sa aveti in vedere ca suma platita in plus se compenseaza automat numai cu obligatiile la bugetul statului. Pt compensarea cu obligatiile la bug asig sociale si fd speciale, tva si penalitati tva se face numai pe baza unei cereri depuse.
Bineinteles trebuie sa verificati si statele de plata, daca exista dubii ca retinerile la sursa si contributiile angajatorului nu au fost corect calculate.

Daca sumele reprezentind impozit salar sunt corect calculate in statele de plata, chiar daca nu sunt corect declarate si achitate nu primiti sanctiuni. Sanctiunile ar fi eventuale majorari in cazul neachitarii acestuia la termen.

Fisele fiscale le completati cu sumele de pe statele de plata aferente fiecarui salariat si trebuie sa corespunda cu sumele din declaratiile 100, daca acestea sunt corect intocmite. Daca nu sunt corect intocmite trebuie rectificate prin decl 710.
Este plata efectuata in plus si nu inregistrare in declaratii.Cand faceti urmatorul OP transferati mai putin bani.

Borderoul fiselor fiscale total impozit trebuie sa contina aceeasi suma din cumularea centralizatoarelor de salarii pentru 2009 si aceeasi suma din declaratia 100 pentru anul 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 710-eroare aura.radulescu aura.radulescu As avea nevoie de o lamurire, va rog. Am depus in ian 2011 o decl 710 rectif la decl 100 din iunie 2010, cu suma impoz/profit mai mare decat cea initiala. Pe ... (vezi toată discuția)
O mana de ajutor Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Apelez la dv., pentru ca, firma neavand activitate, nu mi-am permis un contabil. In perioada functionarii impozitului minim, (sase trimestre), fiind ... (vezi toată discuția)
Rectificare fisa fiscala adita74 adita74 Va rog daca puteti sa imi dati un sfat. Daca s-a omis introducerea unei deduceri pentru copil pentru calculul salariului unui angajat, cum se poate rezolva ... (vezi toată discuția)