avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura civila - recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura civila - recurs

Buna ziua,
As dori cateva pareri autorizate si daca este posibil indicarea unei practici judiciare a ICCJ in materie.
SPETA CONTINE CALEA DE ATAC A RECURSULUI.
Dupa judecarea pe fond a unei contestatii la executare in care a fost dezbatut fondul cauzei, hotararea a fost comunicala la o alta adresa. Vazand ca dupa luni de zile aceasta nu se comunica ( aveam oarece supozitii de aranjamente ), am declarat recurs care a avut urmatorul continut " SC ...... declaram recurs impotriva sc pronuntata in dos ....Motivele de recurs le vom formula in timp util dupa comunicarea sentintei atacate ..."
Se trmite dosarul la Tribunal si societatea este citata in calitate de recurenta fara a se face vreo mentiune de depunere a motivelor de recurs, plata de taxa de timbru etc. asa cum se obisnuieste in practica.
La primul termen de judecata recurenta formuleaza cerere de amanre pentru angajare aparator.
La urmatorul termen se prezinta aparatorul prin substituient si cere termen pentru a i se comunica sentinta.
Prin incheiere de sedinta, instanta acorda termen pentru ca recurentul sa formuleze motivele de recurs si mentioneaza expres ca la dosarul de fond nu se afla dovezile de comunicare. Inceierea este in iulie. Termenul acordat este 24.09.2009.
La data de 09.09.2009 avocatul depune la instanta de recurs motivele.
La termenul din data de 09.09.2009 se comunica motivele intimatilor, se pune in vedere penru prima dat sa se timbreze recursul si neoficial presenintele de complet face urmatoarea afirmatie neconsemnata pe undeva " poate va ganditi si la o cerere de repunere in termen ".
La urmatorul termen se achita taxa de timbru, se depune o practica ju7decartoreasca pe elemente de fond si se ia in pronuntare.
Mai intai se pune in discutie cererea de repunere in termen si apoi concluziile pe fond.
Intimata cere respingerea cererii de repunere in termen si solicita respingerea pe tardivitate si in subsidiar respingerea pe fond.
Solutia: constata nul recursul. Decuzia nu este inca redactata.
Atentie :niciodata nu a fost comunicata sentinta de la fond.
V-as ruga in comentarii sa aveti in vedere si art.102 alin.2 cpc.
Ce parere aveti de solutie, este legala ?
Ce sorti de izbanda ar mai fi intr-o contestatie in anulare ? Ce alte cai de atac ati mai propune ?
V a multumesc pentru interes.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:17, 27 Ianuarie 2010
baloi gica a scris:

Prin incheiere de sedinta, instanta acorda termen pentru ca recurentul sa formuleze motivele de recurs si mentioneaza expres ca la dosarul de fond nu se afla dovezile de comunicare. Inceierea este in iulie. Termenul acordat este 24.09.2009.
La data de 09.09.2009 avocatul depune la instanta de recurs motivele.


La prima vedere as zice ca a fost admisa cererea de repunere in termen, dar recursul este nul pentru recurentul avea 15 zile de la incheiere sa formuleze motive de recurs.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedepunere intampinare ramy84 ramy84 Instanta de fond a respins contestatia la executare formulata de catre contestator, iar acesta a formulat recurs, mentionand ca va depune motivele de fapt si ... (vezi toată discuția)
Revizuirea (dupa recurs). spirit spirit Am castigat recursul, dar exista o contrarietate de decizii in apel si fond care ma determina sa ma gandesc la o urmatoare cale de atac. Va rog, daca are ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare Dumitru Beniamin Hotea Dumitru Beniamin Hotea Buna ziua . Credeti ca poate fi introdusa cu succes CONTESTATIE IN ANULARE , impotriva DECIZIEI IREVOCABILE date in recurs , in situatia in care instanta a ... (vezi toată discuția)