avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de boala si contract de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de boala si contract de munca

Buna ziua.O persoana pensionata pe caz de boala in Romania,care a plecat in SUA,va roaga sa-l lamuriti daca poate lucra acolo cu contract de munca.Il afecteaza faptul ca e pensionar pe caz de boala in Romania,sau poate lucra acolo,dar in acelasi timp isi ridica si pensia din Romania?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:37, 27 Ianuarie 2010
Daca e beneficiar de pensie de invaliditate gradul I sau II, incalca legislatia romana.
Perioadele lucrate in alte state nu vor fi avute in vedere la calculul drepturilor de pensie.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare anticipata danielarusu11 danielarusu11 Buna ziua. Sunt nascuta pe 29.01.1959 si am lucrat din 1976 pana in 2007.Din 2007 am pensie de boala gradul II. Am lucrat 14 ani ca marochiner, deci grupa I. ... (vezi toată discuția)
Pensionar pe caz de boala poate iesi definitiv? ada2113 ada2113 Mama mea este pensionara pe caz de boala gradul 2 de 16 ani ( pe ortopedie - gr handicap 3 , pshihiatrie si fizioterapie). A lucrat inainte de a iesi la pensie ... (vezi toată discuția)
Finalizarea pensie de boala kegla49 kegla49 Buna ziva, daca se poate sa-mi raspundeti la intrebarea mea in legatura cu pensie de boala, de la ce virsta se finalizeaza pensia de boala gradul I. adica de ... (vezi toată discuția)