avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acord schimbare domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acord schimbare domiciliu minor

parinti divortati la tribunal, domiciliul la mama. minorul are 12 ani. parintii cad de acord dupa cativa ani cu schimbarea domiciliului la tata, in acelasi oras, parintii cad de acord in toate detaliile. se poate face asta la notar sau .. este o alta procedura, necesita implicarea/acceptul/informarea altor entitati?
multam anticipat!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:07, 8 Iunie 2023
Notarul are competenta de a incheia un acord parental doar la divort.

Solutia daca o vreti scrisa este un acord de mediere consfintit de instanta sau un proces finalizat cu o tranzactie amiabila intre parti, in care schimbati domiciliul copilului, stabiliti contributia la intretinerea lui si un eventual program de vizitare.
adica parintii divortati nu pot da o declaratie in fata notarului prin care sunt de acord cu schimbarea domiciliului minorului pt o perioada determinata ?
Notarul nu are aceasta competenta legala.

escu75 a scris:

adica parintii divortati nu pot da o declaratie in fata notarului prin care sunt de acord cu schimbarea domiciliului minorului pt o perioada determinata ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț amiabil la notar vs. divort amiabil în instanță lilianmarius lilianmarius Divorț amiabil la notar vs. Divort amiabil în instanță Bună ziua! Soția mea împreună cu care am un copil minor de 2 ani și 10 luni vrea sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor ana_21crd ana_21crd In urma unui divort la notar, s-a hotarat ca eu sa raman parintele rezident. In vremea aceea adresa de pe buletin era cea a apartamentului pe care ulterior eu ... (vezi toată discuția)
Custodie minor din concubinaj prin mediere herminast herminast Este vorba despre un copil de 14 ani, fata, care doreste sa studieze la tatal ei in SUA, cetatean roman rezident acolo dar care vine in tara destul de des. ... (vezi toată discuția)