avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua .Am doi copii şi doresc să fac testament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua .Am doi copii şi doresc să fac testament la notar ...

Buna ziua .Am doi copii şi doresc să fac testament la notar privind bunurile mele mobile şi imobile în totalitate numai pentru unul singur dintre copii. DACA CELĂLALT COPIL ATACĂ IN ISTANTĂ TESTAMENTUL ESTE VREO PREVEDERE LEGALĂ CARE SĂ-IPERMITĂ ANULAREA TESTAMENTULUI ? Care anume ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:02, 7 Iunie 2023
Deci in acest caz trstamentul este complet inutil ?
Rwzerva succesorala e de jumatate din cat ar mosteni legal. Testamentul nu e inutil, ca in cel mai rău caz , ii mariti cota celui ce ii lasati, doar ca nu e varianta cea mai buna. Celalalt poate ataca sau nu, testamentul. Daca il ataca, culege rezerva, daca nu, copilul ramane cu tot ce ii lasati.
Varianta mai sigura ca cel favorit sa ramana cu ce vreti sa ii dati, e un contract de intretinere.

fdanila a scris:

Multumesc. Rezerva succesorală va fi micşorată în cazul existenței testamentului ? Cu cât maxim ?

Ultima modificare: Miercuri, 7 Iunie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament aser aser Cind un Testament este inatacabil? (vezi toată discuția)
Mostenire catre nepot marafx marafx situatia este urmmatoare. 1- inculpatul este inchis si trebuie sa plateasca daune morale partii vatamate. a fost declarat fara venit. 2. parintii ... (vezi toată discuția)
Mostenire teo2304 teo2304 as dori sa stiu,daca sotul are un copil dinaintea casatoriei,acest copil cum ar putea fi dezmostenit? (vezi toată discuția)