avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara. Dacă soțul a primit custodia exclusiva ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara. Dacă soțul a primit custodia exclusiva la cei ...

Bună seara. Dacă soțul a primit custodia exclusiva la cei 2 copii,eu de ce trebuie sa mai plătesc pensie alimentara,și de ce s-ar pentru unu și nu pentru amândoi. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:48, 8 Iunie 2023
Pt amandoi trebuie sa platiti pensie daca copiii locuiesc la tata. Chiar daca tatal exercita singur autoritatea parinteasca, dvs sunttei mama lor si aveti obligația si legala si morala sa va intretineti copiii.
Neplata pensiei timp de 3 luni constituie fapta penala si se pedepseste cf legii
Tocmai asta spun. De ce doar pentru unu și nu pentru amândoi. Și da,copii locuiesc în tara

gi-jane2 a scris:

Pt amandoi trebuie sa platiti pensie daca copiii locuiesc la tata. Chiar daca tatal exercita singur autoritatea parinteasca, dvs sunttei mama lor si aveti obligația si legala si morala sa va intretineti copiii.
Neplata pensiei timp de 3 luni constituie fapta penala si se pedepseste cf legii

pai ce scrie in hotarare? Ambii sunt minori, da ?
chiar daca e o eroare,, puteti plati pt amandoi, ca nu gresiti.
Ambii sunt minori,încă nu a ajuns hotărârea.
Ideia e ca sunt 3 copii la mijloc,unul a rămas la mine(nefiind al lui) și cei 2 copii care ii avem împreună i sau dat lui,și la hotărârea finala sa decis sa plătesc doar pentru unul pensie alimentara .

gi-jane2 a scris:

pai ce scrie in hotarare? Ambii sunt minori, da ?
chiar daca e o eroare,, puteti plati pt amandoi, ca nu gresiti.

asteptati sa va vina hotararea sa vedeti ce scrie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre custodia comuna din noul c.p. cipair cipair Intrebare : pot cere custodia comuna a celor doi copii pe care ii am , prin inceperea unui proces ( fara a chema in instanta si fosta sotie ) acum ( pe baza ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma intorc in romania cu fetita fara aprobarea tatalui? Georgi0612 Georgi0612 Buna seara! Locuiesc in Spania de aproximativ 13 ani, am o fetita de 9 ani pt care am custodia iar tatal ei trebuia sa plateasca pensia alimentara 200€ pe ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar cu minor Georgiana Trandafir Georgiana Trandafir Urmeaza sa divortam si avem o fetita minora. In cazul divortului la notar se poate cere dreptul total de decizie al mamei? Am inteles ca se poate doar custodie ... (vezi toată discuția)