avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie forțată Bună Ziua. Sunt angajata de două ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie forțată Bună Ziua. Sunt angajata de două luni la ...

Demisie forțată
Bună Ziua. Sunt angajata de două luni la o firmă. Contractul este pe perioadă nedeterminată iar eu mă aflu în perioada de proba de trei luni. Când m-am angajat mi s-a comunicat ce sarcini de serviciu am. De asemenea în CV-ul meu este trecută atât experiența profesională cât și studiile finalizate. In urma cu doua zile mi s-a comunicat faptul că aceasta este ultima mea săptămâna aici, motiv pentru care mă forțează să îmi dau demisia. Motivul pentru care mă obligă să îmi dau demisia Este acela că angajează încă o persoana care sa facă ce fac eu, o persoana care are studii de contabilitate, și nu ne pot plăti pe amândouă. In aceste două luni m-am ocupat de toate sarcinile date, emitere facturi, urmărire plăti, verificare extrase de cont, etc. Vreau să știu cum procedez in acest caz. Nu am dovezi scrise, doar ce mi s-a comunicat verbal. Dacă refuz sa îmi dau demisia, ce pot face in continuare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:33, 8 Iunie 2023
Se incalca legea. Poți face inclusiv o plângere la ITM și dacă constați și alte nereguli în firma poți face plângere la ANAF și ANTIFRAUDA. Este o practica.Te forțează sa-ti dai demisia, si-ti baga strambe, pentru a nu-ti plăti șomajul. Poți invoca inclusiv Legea avertizorului de integritate - Legea 361/2022

Vezi ca-ti poate spiona și viata privata.
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2023
Elisabeta Pora, Contabil
Daca sunteti in perioada de proba , nici nu trebuie sa va solicite demisia.

Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.


Elisabeta Pora a scris:

.... pentru a nu-ti plăti șomajul.
....


Somajul nu este platit de angajator ..vedeti Legea 76/2002.
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu perioada de proba 3 luni - vreau sa imi pun demisia, trebuie sa mai stau in preaviz? elmauss elmauss buna seara, lucrez la o societate in perioada de proba de 3 luni , incepand din 9 ianurie a.c. si am gasit un job mai bun drept urmare vreau sa imi pun ... (vezi toată discuția)
suspendarea activitatii firmei, angajati fara somaj vichy28 vichy28 buna seara,in septembrie m-am angajat la o firma cu mai multe puncte de lucru.In urma unei sesizari trimisa la toate organele statului,inclusiv garda de ... (vezi toată discuția)
Somaj - incetare cim in perioada de proba IstrateA IstrateA Indemnizatia de somaj inceteaza la inregistrarea CIM. Bon. Ce se intampla insa daca, in timpul perioadei de proba inceteaza CIM, incheiat pe perioada ... (vezi toată discuția)