avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, V-as fi foarte recunoscator daca m-ati ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, V-as fi foarte recunoscator daca m-ati putea sfatui ...

Buna ziua,
V-as fi foarte recunoscator daca m-ati putea sfatui in problema ce o voi descrie mai jos.
Detin Titlu de propietate pe o suprafata de 980 mp, si am dorit sa fac acte de carte funciara, dorind a-mi face o casa. In urma masuratorilor cadastrale, a rezultat o suprafata de 1125 mp. Mentionez ca la momentul dobandirii terenului surplusul de teren a fost lasat (verbal) ca zona de protectie a unei tevi centrale de gaz ce traverseaza partea din spate a terenului ( trece suprateran) . Pentru a putea continua, schita cadastrala am amplasat surplusul de teren (145mp) in spatele terenului stiind ca acolo a fost atribuit( verbal )de la inceput (1992) .
Schita cadastrala mi-a fost refuzat de la primarie prima data pe motivul ca nu au acces la acea portiune de teren ( avand vecini in spate, stanga si dreapta) .
Am modificat schita cadastrala si am amplasat surplusul de teren in lateral. Din nou am fost respins de cei de la primarie pe motivul ca ei il doresc in fata.
Mentionez ca teava traverseaza partea din spate a terenurilor mai multor vecini - si o parte din ei au cadastrearea facut cu acel teren in spate.
Intrebarea mea ar fi : Este specificat undeva ca surplus de teren trebuie acordat unde doreste Primaria ?
Daca pana la mine ei au semnat schite cadastrale cu surplusuri de teren amlasate in lateral sau in spate, si la mine refuza, as putea sa-i dau in judecata pe motiv de discriminare ?
Multumesc frumos. Mentionez ca am depus actele din ianuarie si am schimbat schita cadastrala de 4-5 ori ( cu modalitati diferite de amplasare a surplusului de teren) in afara de amplasarea in partea frontala.
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2023
GabrielB13, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:12, 8 Iunie 2023
Buna ziua,
Evident NU!
Daca dupa solicitarea IN SCRIS a aprobarilor va sunt refuzate, adresati-va instantei in contencios administrativ.
Eu as modifica din nou schita, as pune terenul in plus in spatele terenului, unde se afla conducta... si as atribui si un drept de servitute catre el in caz ca sunt probleme la acea conducta...

Asa nu mai pot spune ca nu au acces si va puteti adresa instantei ( le puteti si mentiona asta, alta cale nu aveti...)
Plus ca, daca amplasati terenul in fata, la strada, dvs. pe unde o sa aveti cale de acces catre proprietate?

Ca de intrat pe terenul dvs. tot vor intra cei ce asigura intretinerea, eventualele reparatii ale conductei, cu sau fara acordul dvs. in caz de necesitate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare hotarare definitiva Anatol2017 Anatol2017 Am avut un proces pe fond funciar cu vecinii. Imi lipsesc peste 100 mp teren. Stiu unde esteterenul. Cel care il ocupa a invocat la un termen prescriptia ... (vezi toată discuția)
Terenul meu este traversat de o conducta de incalzire laurentiu39 laurentiu39 Sunt proprietarul unui imobil curti constructii in intravilan cumparat in anul 2006. Pe o parte din acest teren traverseaza o conducta cu agent termic in ... (vezi toată discuția)
Litigiu teren intravilan Octav5 Octav5 Buna seara, Am cumparat acuin anul 2002 ani un teren intravilan (teren cu destinatie agricola - trecut in intravilan). Terenul a fost cumparat cu cadastru ... (vezi toată discuția)