avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Aport capital social in firma radiata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Aport capital social in firma radiata

Buna ziua.

Am urmatoarea situatie: detin un SRL (1) care a intrat ca actionar in alta firma (2), procentual contribuind la capitalul social. La SRL 1 am inregistrat aportul in capitalul social al firmei 2 ca active imobilizate.

Firma 2 a mers pe pierdere si Impreuna cu ceilalti asociati am luat decizia sa o lichidam voluntar. Capitalul social a acoperit datoriile, iar firma 2 a fost radiata.

Dilema mea: contributia la cap. social de la firma 2 o inregistrez in contabilitatea firmei 1 ca pierdere? Pe baza certificatului de radiere?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Asociere adrianabresug adrianabresug o societate are probleme financiare si doreste o asociere cu o alta societate ,este posibila asocierea intre o societate cu raspundere limitata si o societate ... (vezi toată discuția)
Reducere capital social aport in natura- vandut Csuri84 Csuri84 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca cineva s-a intalnit cu problema mea:) Capitalul social al unei firme este 200 Ron si un autoturism- aport in ... (vezi toată discuția)
Participare asociat la pierdere in srl Titel10 Titel10 Buna ziua, Cazul: SRL cu trei asociati, fiecare cu 33,33% participatie la profit si pierdere. Societatea a avut pierdere mare in 2009 (mult mai mare decat ... (vezi toată discuția)