avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Firma mostenita cu datorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Firma mostenita cu datorii

Buna seara! Am mostenit o firma de la tatal meu care a decedat in anul 2017, fiind minor in perioada aceea nu stiam foarte multe despre datoriile tatalui meu.
Firma nu a mai avut activitate de ani de zile si datoriile s-au strans.
NU detin niciun act la acesta firma.
Tatal era asociat unic iar mama administrator dar ei fiind divortati eu am mostenit aceasta datorie .
As putea scapa de aceasta datorie?!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:52, 9 Iunie 2023
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Datoria nu este a dvs. (cum nu era nici a tatălui dvs.) Datoria era/este a societății. Iar societatea este o altă persoană, o persoană juridică, distinctă de tatăl dvs. și de dvs. Oarece probleme s-ar putea să aibă mama dvs., în calitate de administrator, dacă fiscul emite vreo decizie de atragere a răspunderii solidare. Va trebui să luați legătura cu un avocat.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iunie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea administratorului atrasa solidar cu firma LaurTib LaurTib Sunt un administrator al unui srl cu asociat unic (tot in persoana mea). In urma cu 7 ani Fiscul a executat toate bunurile firmei. Firma nu a mai avut ... (vezi toată discuția)
Datorii fisc eu1961 eu1961 Firma A are datorii la fisc de X lei. Fiscul atrage raspunderea solidara a societatii B. Dupa atragerea raspunderii solidare pentru firma B firma A intra in ... (vezi toată discuția)
Datorii la stat Andrei58 Andrei58 Buna seara, Am o firma la care sunt administrator si asociat unic facuta de pe vremea cand eram student ca sa beneficiez de facilitatile acordate ... (vezi toată discuția)