avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale datorii la stat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

datorii la stat

Buna seara,
Am o firma la care sunt administrator si asociat unic facuta de pe vremea cand eram student ca sa beneficiez de facilitatile acordate studentilor.
De ceva vreme am inceput sa am activitate dar acum am datorii la stat pe care nu le pot plati ( TVA, Forfetar si Impozit pe Profit). Ca si administratori suntem 2. Eu si tatal meu care este administrator neasociat si imputernicit. In ultima vreme nu mai stiam ce se intampla in firma pt. ca nu m-am mai ocupat eu dar acum am vazut ca e inglodata in datorii la stat. Va rog frumos sa-mi spuneti ce trebuie sa fac sa ies din firma aceasta ca sa nu ma urmareasca statul pentru recuperarea datoriilor din bunurile personale si sa nu ma afecteze personal in viitor.
Va multumesc frumos,
Andrei
Cel mai recent răspuns: Andrei58 , utilizator 22:45, 12 Martie 2011
daca sunteti asociat unic, cred ca e cam tarziu sa mai faceti ceva.
singura posibilitate ar fi sa va cedati partile sociale, iar registrul comertului va comunica hotararea dvs. catre fisc, iar acesta va formula opozitie, in baza noilor prevederi ale L31/1990, art. 202 si urmatoarele.
daca nu detineti bunuri pe societate si nici nu achitati datoria catre stat, administratia financiara va declara starea de insolvabilitate a firmei cf ord. 447/2007 si implicit atragerea raspunderii patrimoniale a persoanelor care se fac vinovate de acesta stare, adica administratorii.
problema este ca aceasta fapta se inscrie in cazierul fiscal.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 34/2009 si lichidarea unui srl fooxxy fooxxy buna ziua tuturor ! sunt administrator si asociat unic al unui SRL din Timisoara infiintat in octombrie 2007 si care pana in decembrie 2010 nu a ... (vezi toată discuția)
Obligatii administrator dupa decesul asociatului unic Tyna_ Tyna_ Dupa decesul asociatului unic al unei societati comerciale m-ar interesa care sunt obligatiile administratorului firmei? Firma are datorii atat la stat cat si ... (vezi toată discuția)
Societate amenintata cu executarea silita gabyland gabyland Va cer ajutorul in legatura cu o societate de tip S.R.L care din anul 2005 nu mai are activitate, insa aceasta nu a fost suspendata la Reg. Comertului, ... (vezi toată discuția)