avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Societate amenintata cu executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

Societate amenintata cu executarea silita

Va cer ajutorul in legatura cu o societate de tip S.R.L care din anul 2005 nu mai are activitate, insa aceasta nu a fost suspendata la Reg. Comertului, bilantul a fost depus de atunci pe 0 si toate datoriile achitate.
Problema este ca de cand s-a impus acest impozit forfetar, ne-am trezit din nou cu datorii de aproape 1000 RON, iar pe site-ul ANAF societatea apare pe lista celor ce urmeaza a fi executati silit, drept pentru care am primit si o somatie scrisa.
In aceasta situatie, as vrea sa stiu ce solutii mai am? Firma nu mai produce nimic in schimb penalizarile se aduna, iar urmatoare transa de impozit forfetar se apropie. In ce limita raspund asociatii in acest caz? Intreb asta pt ca nu vreau sa ma trezesc ca imi ia statul casa sau mai stiu eu ce. Bani nu am de unde sa platesc.

Va multumesc anticipat pentru raspuns si astept cu nerabdare sa inchei odata acest capitol, sa fii intreprinzator in Romania este un chin, nicidecum un beneficiu!
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 19:21, 2 Martie 2010
De platit trebuie sa platiti oricum (din cate am inteles eu). Va propun sa va adresati unui avocat in acest sens, poate dansul stie cum se poate amana cat mai mult plata, sa adunati banii.

A fi intreprinzator inseamna si a asuma responsabilitati -- nu numai in Romania ci in orice alta tara din lume.
Stiu foarte bine responsabilitatile, dar nu isi asuma nimeni reponsabilitati nelucrative doar de dragul de a fi intreprinzator!
Atata timp cat firma nu are nicio datorie si peste noapte cineva da o lege care ma afecteaza si imi creeaza datorii am tot dreptul sa zic ca Romania e un cadru ostil pentru o firma mica.
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
gabyland, utilizator
ati gresit atunci cand nu ati suspendat activitatea la registrul comertului.
va sfatuiesc sa mergeti acum sa solicitati aceasta suspendare pentru a nu fi nevoit sa platiti impozitul minim si in 2010.
dvs ca si asociat raspundeti in limita capitalului social, dar ca administrator puteti raspunde solidar cu debitorul (srl) declarat insolvabil - ord 447/2007 si art. 27-28 cod procedura fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la stat Andrei58 Andrei58 Buna seara, Am o firma la care sunt administrator si asociat unic facuta de pe vremea cand eram student ca sa beneficiez de facilitatile acordate ... (vezi toată discuția)
Oug 34/2009 si lichidarea unui srl fooxxy fooxxy buna ziua tuturor ! sunt administrator si asociat unic al unui SRL din Timisoara infiintat in octombrie 2007 si care pana in decembrie 2010 nu a ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar mariussss mariussss buna...in legatura cu impozitul forfetar..eu am o firma din anul 2008 dar care nu mai functioneaza din 2009..anul acesta am tot primit hartii cu plata ... (vezi toată discuția)