avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, Va scriu referitor la urmatoarea problema: ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, Va scriu referitor la urmatoarea problema: de 10 ...

Buna seara,
Va scriu referitor la urmatoarea problema: de 10 ani locuiesc intr-un bloc nou, destul de slab izolat fonic. Din acest motiv, de-a lungul timpului au existat mai multe probleme cu vecinii, de la muzica ascultata cu volumul dat la maxim pana la certuri ale vecinilor, care au loc destul de des, noaptea sau pur si simplu in timpul zilei, dar suficient de des, incat sa creeze disconfort fonic.
De ceva timp insa, aproximativ de 1 an, se aude un zgomot foarte puternic, atat in timpul zilei cat si al noptii, de exemplu la 1 /2 dimineata, la 6 dimineata si in timpul zilei de nenumarate ori. Inclusiv in weekend-uri m-a trezit in repetate randuri. Acest zgomot consta intr-un scartait puternic, asa cum am mentionat, de durata variabila. Initial nu m-a deranjat, am presupus ca este o piesa de mobilier (cum ar fi o canapea mutata (tarata pe podea) de catre un vecin. Incepand insa din septembrie/ octombrie 2022, s-a amplificat (acum fiind deja agresiv) si in prezent este ca un scrasnit, poate ceva metalic, tarat cu putere pe o suprafata (podea). Din pacate nu am reusit sa identific sursa acestui zgomot, adica exact din care apartament (vecin) provine. Nu este un zgomot produs de cladire, adica nu este ceva din structura cladirii, desi uneori cand se aude da impresia ca blocul sta sa se dezintegreze.
Desi pare absurd, am constatat ca se aude/ declanseaza la anumite miscari ale mele, spre exemplu cand ma asez pe scaun la birou, pe canapea, pe pat si ca cel mai tare se aude in baie, unde efectul este amplificat, adica rasuna si uneori chiar ma sperie prin intensitatea cu care se aude.
La acest scartait/ scrasnit se adauga si sunetul unui ventilator din baia vecinilor (la fel nu stiu exact din care apartament, cel de deasupra sau de sub mine) care porneste si se opreste in functie de miscarile facute de mine.
Va rog, daca ati mai intalnit cumva situatia descrisa mai sus sau ceva cat de cat asemanator, ma puteti sfatui ce masuri as putea sa iau sau chiar sa ma indrumati catre o persoana/ un specialist care m-ar putea ajuta sa descopar sursa acestui sunet?
Mentionez ca l-am si inregistrat in cateva randuri cu telefonul (din pacate nu-l reda la intensitatea cu care se aude in realitate).

Va multumesc.

P.S. Problema este cat se poate de reala, zgomotul a fost auzit si de un alt vecin, care m-a intrebat de cateva ori daca aud un scartait, ca atunci cand cineva taraste o piesa de mobilier (canapea) prin casa, respectiv de cativa prieteni veniti in vizita.
Va rog, asadar, daca nu aveti un sfat, o sugestie/ indrumare pertinent(a) sau poate chiar o solutie, mai bine nu raspundeti.
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2023
Meridaaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:18, 9 Iunie 2023
Daca sunteti sigura ca se aude din bloc, poate ar trebui sa intrebati si alti vecini, ca sa limitati zona, sa va apropiati de ap de unde se aude si sa ii intrebati direct pe aceia ce le scartaie.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iunie 2023
gi-jane2, moderator
'' am constatat ca se aude/ declanseaza la anumite miscari ale mele''...poate ar trebui ceruta o expertiza ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini sfidatori care sicaneaza prin perete. Contin Contin Locuiesc intr-un apartament decomandat, iar peretele livingului e la comun cu cel al vecinilor de alaturi. Orice zgomot minor se aude perfect de o parte si de ... (vezi toată discuția)
Lege nr.61 din 27 septembrie 1991 - linistea publica DLucian DLucian Salut, Am achizitionat un set de tobe electronice (m-am gandit la vecini) si locuiesc intr-o garsoniera la etajul 3. Sunetul generat de modulul de tobe il ... (vezi toată discuția)
Problema privind deteriorarea blocului de la zgomot puternic tiniza tiniza buna seara, am un vecin cam galagios...adica pune muzica la un volum care produce vibratii puternice in podeaua apartamentului meu si obstructioneaza orice ... (vezi toată discuția)