avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cod procedura penală- caracter nepublic al fazei de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cod procedura penală- caracter nepublic al fazei de urmarire ...

Cod procedura penală- caracter nepublic al fazei de urmarire penală

Apreciați ca solicitarea unor informații de interes public care se referă la existența sau inexistenta unei anchete cu privire la o anumită fapta este in contradicție cu caracterul nepublic al urmăririi penale?
Concret: parchetul x întrebat despre existența anchetării unei anume fapte prezentată in social media a răspuns ca nu poate sa nege sau sa afirme existența unei anchete deoarece in cazul in care ar exista ar aduce atingere caracterului nepublic specific fazei de urmarire penală


Nu s au solicitat alte detalii, acte, faza, persoane implicate, detalii concrete, nimic doar sa zică dacă exista un dosar sau nu
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2023
Catalin2o14, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mirrella P. , utilizator 01:57, 14 Iunie 2023
Codul de Procedura Penala da dreptul la informații despre stadiul si existenta dosarului în faza de urmărire penala doar părților din acel proces. Nu este de interes public informația dacă exista sau nu un dosar, nici dacă o persoana anume este cercetata sau nu. Concret, dvs ce interes aveți în cauza respectiva? Altul decât cel... public, evident?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stadiu dosar penal costel58 costel58 Am facut o cerere la politie pentru aflarea stadiului unui dosar penal aflat in faza de urmarire penala in rem . Mi s-a transmis un raspuns prin care sunt ... (vezi toată discuția)
Drepturile unui avocat ortega ortega buna as dori sa stiu daca avocatul are acces la toate informatiile din dosarul de urmarire penala in faza de ancheta . daca in urma ... (vezi toată discuția)
Sunt secrete documentele din dosarele parchetului dupa ce acesta a dat rezolutia miniko miniko Intr-un dosar al parchetului municipal s-a depus un act medico legal, care a ajuns sa fie publicat pe internet. Parchetul in urma sesizarii a afirmat prin ... (vezi toată discuția)