avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modalitati legale de recuperare a salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modalitati legale de recuperare a salariului

Buna ziua.Am rugamintea de a ma ajuta cineva cu un sfat.Sunt bibliotecara .in anul 2007 am avut un proces in contencios administrativ cu primaria la care lucrez pentru acordarea sporului de dispozitiv ,proces pe care l-am castigat inclusiv acordarea sporului retroactiv de la data intrarii in vigoare a legii adica din 2005.In ianuarie 2008 mi sa restitui jumatate din suma cuvenita.In ianarie 2009 contabilul nu mia cuprins drepturile restante ,toti angajatii au finalizat cu platile restante nimai eu nu spunandumi-se ca in decurs de 3 ani primaria are obligatia de a se achita.Dar in cursul anului 2009 acest contabil ,,binevoitor"na prevazut in buget cheltuielile salariale necesare intregului an si a inceput calvarul.In perioada ianuarie -iulie 2009 salariul a fost de 730 lunar.Din iulie fara o dispozitie ceva...mi-a redus salariul la 640.Noiembrie si decembrie nici un ban.Coordonatorul de credit adica Primarul are orice alta ocupatie numai Primarie nu.salta din umeri si da vina pe contabil.O intreaga cacealma in ce incerc eu sa va spun de fapt ca-n toata tara..cred.Eu as vrea sa-mi recuperez banii ,probabil ca in instanta dar nu stiu pasii pe care trebuie sa-i urmez. As dori daca exista o posibilitate de a -l da in judecata pe contabil pentru ca eu consider ca este singurul vinovat de situatie.Va multumasc.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 10:34, 27 Ianuarie 2010
Trebuie sa dati in judecata instituia care va platea salariul conform art. 283 din codul muncii, litigiu care este scutit de taxa de timbru si puteti solicita recuperarea diferentei pe ultimii 3 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea salarizarii unice Hobitzi Hobitzi Imi poate da cineva un link catre legea salarizarii valabila?Am gasit cel putin trei variante,proiect,din 2009,nr.284 din 2010...etc (vezi toată discuția)
Calcul spor vechime la salariati retribuiti cu salariul minim brut pe economie gordius gordius Este calculat corect ? Referent cl.III asistent gr.4 iunie 2010 :741 lei iulie - decembrie 2010 : diminuat cu 25 % = 556 lei se majoreza la 600 ... (vezi toată discuția)
Neplatata salariilor jalaboi jalaboi Buna ziua! Sotul meu lucreaza la un patron cu CIM din 2009 si mai mult este prin deplasare, vine acasa odata la luna. In anul 2010 a luat de 4 ori salariul ... (vezi toată discuția)