avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... (Important!) Buna ziua, Am un mandat european pentru ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

(Important!) Buna ziua, Am un mandat european pentru romania, insa acest mandat ...

Buna ziua,
Am un mandat european pentru romania, insa acest mandat a fost refuzat pe teritoriul unei tari din Uniunea Europeana, in prezent buletinul si pasaportul au expirat, as dori sa stiu daca as putea sa reinoiesc actele direct de la Ambasada Romaniei din acesta tara fara a avea vreo problema avand in vedere ca mandatul european nu este valabil in aceasta tara. Aveti vreo idee daca as putea sa imi reinoiesc actele credeti ca ambasada mar putea ajuta si nu ar fi vreo problema pentru mine?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:08, 10 Iunie 2023
Bună ziua,

as dori sa stiu daca as putea sa reinoiesc actele direct de la Ambasada Romaniei din acesta tara

Nu se poate. La ambasade/consulate se fac doar procuri speciale pentru reînnoirea cărților de identitate expirate, iar pentru pașaport trebuie să fiți în țară când depuneți actele - nu se poate prin mandatar.

Aveți aici detalii despre procura specială pentru CI:
[ link extern ] /

Nu am idee, însă, cum se procedează în cazuri ca al dvs.. Teoretic nici cei de la ambasadă nu pot refuza să o întocmească și nici cei de la Evidență să o primească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport si act de identitate expirate sorinalorena sorinalorena Buna ziua, Am fost relocata cu locul de munca la Milano, iar in momentul de fata am cele 2 acte (pasaport si carte de identitate) scazute. Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Procura duplicat act de stare civila Aria-104 Aria-104 Bine v-am gasit! Va rog mult sa ma ajutati si pe mine. Imi expira pasaportul simplu electronic peste 2 luni si trebuie sa-l reinnoiesc, dar am o problema acum. ... (vezi toată discuția)
Domiciliul in strainatate si dubla cetatenie kiralina51 kiralina51 Buna ziua Imi permit sa va cer ajutorul in ce priveste o problema cu care ma confrunt si pentru care nu am gasit deocamdata o solutie clara. Locuiesc si ... (vezi toată discuția)