avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport si act de identitate expirate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport si act de identitate expirate

Buna ziua,
Am fost relocata cu locul de munca la Milano, iar in momentul de fata am cele 2 acte (pasaport si carte de identitate) scazute. Imi puteti spune care e cel mai rapid mod de a le reinnoi? Prespun ca trebuie intai sa cer la Consulatul Roman Milano reinnoirea documentului de identitate (procura?), si apoi sa cer reinnoirea pasaportului. Care ar fi timpul de procesare a cererii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:23, 26 Aprilie 2016
Prin consulat faceti si trimiteti cuiva din tara o procura speciala in care sa scrie atat ca il mandatati sa va depuna actele pentru cartea de identitate cat si sa o ridice. Aveti detalii aici:
[ link extern ]

Mandatarul dvs. va merge la Evidenta Persoanelor cu:
- procura speciala
- actuala CI
- documentul doveditor al domiciliului (actul de spatiu)
- certificatul de nastere in original si copie
- daca e cazul, certificatul de casatorie sau sentinta de divort definitiva in original si copie si certificatele de nastere ale copiilor sub 14 ani
- chitantele a doua taxe, 5 lei + 7 lei.

N-am idee cat ar dura cu totul tinand cont si de trimiterea in tara + trimiterea in Italia a CI insa in max. o luna ar trebui sa le aveti.
Apoi puteti depune pentru pasaport la consulat, il veti primi in max. 3 luni.
[ link extern ]

De ce va trebuie si pasaport si CI? Ati putea obtine, cred, pasaport CRDS:
[ link extern ]
Nu v-ar avantaja?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte identitate furata - franta - copie legalizata pt pasaport? ElizaBV ElizaBV Buna seara, Ma aflu pentru o perioada in Franta si mi-a fost furata cartea de identitate. Am depus plangere la politie si am primit un document cu care sa ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate si certificat de naștere pierdute în anglia. cum pot obține pașaport românesc fără să vin în românia? Celinne Celinne Buna ziua, va scriu deoarece o cunostinta apropiata se afla intr o situatie complicata. Locuieste in anglia cu copii dar si a pierdut carte identitate, ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)