avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In anul 2006, tatăl meu a făcut o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In anul 2006, tatăl meu a făcut o promisiune de ...

Buna ziua! In anul 2006, tatăl meu a făcut o promisiune de vânzare a unui teren care la momentul acela nu exista, urmând sa fie pus in posesie la un moment dat, punerea in posesie s-a făcut in anul 2020. Noi moștenitorii nu am știut absolut nimic. In 2016, tatăl meu a decedat, noi făcând succesiunea in anul următor. In 2023 ne-au sunat de la o firma și am aflat de aceasta promisiune. Va dați seama ca ne-au dat peste cap. Am mers și am ridicat titlul sa putem face succesiunea. De la firma cumpărătorului am primit amenințări cu tribunalul, ca o sa ne ceara cheltuieli de judecată și multe alte forme care mie personal mi-au provocat un mare stres. Nemulțumirea mea este ca deși tatăl meu avea 75 de ani nu s a ținut cont sa cheme un martir sau sa ne înștiințeze pe unul din copii, iar clauza mi se pare abuziva, in cazul in care nu semnam in favoarea lor, trebuie sa plătim 5000 de euro, in condițiile in care ei au plătit suma de 935 de lei. Nemaiputând la socoteala ca am aflat ulterior ca o parte din bani i au fost dați prin 2014, nu am cum sa demonstrez din păcate. Așa au fost pacăliți mulți bătrâni din sat, pun pariu ca tatăl meu nu a citit contractul sau nu l a înțeles ce repercursiuni și ce clauze sunt in contract in cazul in care renunța sa mai dea terenul. Sper ca am cuprins toate datele și ca voi primi un răspuns. Mulțumesc! Sper ca s-a înțeles ca noi nu vrem sa le cedam terenul, pentru ca ni se pare o mare discordanta între suma plătită si clauza abuziva. Încă un amănunt din promisiune, tatăl meu se obliga sa încheie contractul in 5 luni de la emiterea titlului( el fiind decedat la acel moment), noi fiind anuntați după 2 ani și 8 luni de la emiterea titlului. Poate acest amănunt conteaza
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iunie 2023
Scanteia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Scanteia , utilizator 19:06, 17 Iunie 2023
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Situația dvs. este destul de complexă și sunt multe lucruri care trebuie avute în vedere. Mergeți cu promisiunea de vânzare-cumpărare și cu celelalte acte pe care le aveți la un avocat.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate argumentele dvs sunt doar impresii.personale care din punct de vedere juridic nu au relevanta:nu era nevoie de acordul dvs ,tatăl putea dispune de bunuri în timpul vieții cum dorea,nu era nevoie de certificat de la IML dacă notarul a observat ca are discernământ ,,știe pe ce lume se afla "etc.Daca mergeți cu actele la un avocat în.urma studierii acestora și a discuțiilor purtate privind situația terenului(,cine are posesia acestuia în prezent etc)se pot găsi ceva argumente în favoarea dvs..
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt n aspecte care trebuiesc lămurite,trebuie studiata promisiunea pt a vedea exact clauzele,actele care au stat la baza incheierii acesteia etcetc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Toate argumentele dvs sunt doar impresii.personale care din punct de vedere juridic nu au relevanta:nu era nevoie de acordul dvs ,tatăl putea dispune de bunuri în timpul vieții cum dorea,nu era nevoie de certificat de la IML dacă notarul a observat ca are discernământ ,,știe pe ce lume se afla "etc.Daca mergeți cu actele la un avocat în.urma studierii acestora și a discuțiilor purtate privind situația terenului(,cine are posesia acestuia în prezent etc)se pot găsi ceva argumente în favoarea dvs..

Cu doi ani inainte sa moara tatăl meu, am aflat de la un nepot care stătea mult pe lângă el și îl ajuta la treburi, l a auzit ca era supărat și vroia sa își ia pământul înapoi. Apoi a venit cineva in sat l a căutat pe tatăl meu și a plătit un alt consătean sa îl ducă și sa îl aducă cu mașina acasă pe tata,(acel cineva care bănuiesc ca era de la firma care cumpara pământul), iar tatăl meu i a zis nepotului, bine ca m au găsit ca pierdeam ultima transă de bani. Mie și nu numai mie mi se pare ca a fost o înșelătorie cu acte in toată regula. In promisiune scrie ca i au dat 935 de lei contravaloarea pământului in 2006, dacă o parte din bani i au dat după 9 ani, ce valoare mai aveau acei bani?. V- am scris in mesajul anterior ca deși știm ca ceva nu a fost in regula cu banii, nu putem demonstra. Este un întreg scandal in Slobozia, Ialomița pentru sute de persoane bătrâne care credeți ma nu știu săracii nici sa citească un contract, ce sa mai spun de clauze și altele. Nu știu cum vom rezolva, vom încerca totusi sa contestam clauza. Dumneavoastră nu vi se pare ca este exagerata? Promitentul cumpărător plăteste 935 de lei Pt jumătate de hectar și cere 5000 de euro in clauza. Mulțumesc din suflet pentru răspuns!
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate vă va da în judecată, dar Dvs vă puteți apăra, invocând prescripția acțiunii si atunci el va plăti cheltuielile de Dvs (onorariul pe care veti achita avocatului care va redacta întâmpinarea și vă va asista/reprezenta la judecată). Dacă tatăl Dvs a promis vânzarea terenului în 5 luni de la emiterea titlului și acei 5 luni au trecut fără contract de vânzare, atunci firma cumpărătoare a avut 6 luni la dispoziție să intenteze acțiunea pentru a-l obliga pe tatăl Dvs la vânzare sau hotărârea judecătorească va ține loc de act autentic. (art.1669 alin. 2 NCC)

Alte discuții în legătură

BunĂ ziua,am un teren arabil propietarul a murit BUNĂ ZIUA,am un teren arabil fostul proprietar a murit,am doar ante contract de vânzare cumpărare contract asistentă juridică sunt propietarul de drept ... (vezi toată discuția)
Drum servitute, fals in acte, mostenire cu probleme mihaeladia mihaeladia Buna ziua, Printr-o imprejurare nedorita (fals in acte cu mult timp in urma, acum cine a facut acest fals e decedat) pamantul de sub casa a fost vandut unui ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan ocupat abuziv giv giv Buna ziua. Stimati colegi, vreau sa discut o problema referitoare la un teren extravilan (arabil) ocupat fara drept. Am mai citit aici pe forum alte ... (vezi toată discuția)