avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua Dorim sa plantam pomi in fata blocului.3-5 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua Dorim sa plantam pomi in fata blocului.3-5 la numar. ...

Buna ziua
Dorim sa plantam pomi in fata blocului.3-5 la numar.
Pe aleea stradală care este doar iarba.
Putem planta?

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:31, 11 Iunie 2023
Primaria trebuie sa aprobe ca e domeniul public.
Terenul din jurul imobilelor de locuit in comun apartin domeniului public
Autoritatile locale ,urmare numeroaselor situatii de utilizare,de folosire,parcelare,ingradire terenulri din jurul imobilelor de locuit in comun au dispus HCL care interzic utilizarea spatiilor aferente imobilelor de locuit in comun de catre locatari,interzicerea plantarii de flori sau arbori
Legea nr. 24/2007, republicată, privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor prevede:
Art. 8. - (1) Administrarea spaţiilor verzi proprietate publică este exercitată de autorităţile administraţiei publice locale şi de alte organe împuternicite în acest scop.
(2) Administrarea spaţiilor verzi de pe terenurile proprietate privată este exercitată de către proprietarii acestora, cu respectarea prevederilor actelor normative în vigoare.
Art. 12. - (1) Întreţinerea spaţiilor verzi se asigură de către proprietarii şi administratorii acestora.

De obicei terenul din jurul blocurilor este proprietatea orasului =unitatii administrativ-teritoriale si poate fi folosit legal, prin hotarare a consiliului local, in baza Legii nr. 215/2001 republicata a administratiei publice locale.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiile verzi din jurul imobilelor sorinstanciu sorinstanciu Se da urmatoarea situatie: un proprietar, care face si parte din Comitetul Executiv al Asociatiei de Proprietari vine permanent si cere presedintelui ... (vezi toată discuția)
Legi spatii verzi (din jurul blocului) corneliu_ corneliu_ Buna ziua, Imi puteti da va rog numerele articolelor de lege in vigoare care tin de spatiile verzi din jurul blocului (presupunand ca cele cu plante sunt ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal mavio33 mavio33 Ce sanse are contestatia impotriva unui proces verbal intocmit de un agent al Politiei locale pentru faptele \\" nu a taiat iarba si nu a mentinut curatenia pe ... (vezi toată discuția)